Major Leaguers in actie in Rotterdam

Voor het derde jaar op rij heeft de Nederlandse profhonkballer Rick van den Hurk spelers uit de Major League naar Nederland gehaald. Voor de European Big League Tour gaven dit weekeinde vijf spelers uit de Amerikaanse profcompetitie in Rotterdam gratis clinics aan Nederlandse jeugdspelers. Later deze maand volgen nog clinics in Londen. De clinics werden vrijdag voorafgegaan door een Masterclass.

De Nederlandse pitcher Rick van den Hurk is er andermaal in geslaagd de droom van menig jeugdhonkballer uit Nederland te verwezenlijken. In het Topsportcentrum Rotterdam stonden zij vandaag oog in oog met hun sterren uit de Major League. Niet alleen kregen zij een gratis training, maar mochten ze ook vragen stellen, handtekeningen vragen en zelfs met hun idolen op de foto.
Het was inmiddels de derde editie van de European Big League Tour. Van den Hurk wordt in dit initiatief ondersteund door Major League Baseball (MLB) en Major League Baseball Players Association (MLBPA).

Masterclass

Ditmaal namen Major Leaguers Rick van den Hurk (Pittsburgh Pirates), Roger Bernadina (Washington Nationals), Jeremy Guthrie (Kansas City Royals), Chris Dickerson (New York Yankees) en Alex Liddi (Seattle Mariners) deel. Zij werden dit weekeinde ondersteund door Nederlandse Minor Leaguers, zoals Kalian Sams en Rodney Daal en spelers uit het Nederlands honkbalteam, waaronder Kevin Heijstek, Diegomar Markwell, Dwayne Kemp en Vince Rooi.

De clinics op zaterdag en zondag werden vrijdagavond voorafgegaan door de Masterclass ‘Life in the Big League’. Genodigden, bestaande uit Nederlandse coaches, spelers, sponsors en media kregen in de Burgerzaal van het Rotterdamse stadhuis een kijkje in het leven van een Big Leaguer. Met de vijf Major Leaguers konden zij van gedachten wisselen om er achter te komen waar de sleutel tot succes ligt.

Bekijk hieronder enkele foto’s van de clinics. Bezoek voor alle foto’s de website van Rob Jelsma.

 

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page