Chinese Taipei in poule Nederland

Zoals verwacht heeft Chinese Taipei zich als vierde ploeg geplaatst voor poule B van de World Baseball Classic, waarin ook Nederland is ingedeeld. De Taiwanese ploeg kwalificeerde zich deze week moeiteloos ten koste van Thailand, de Filipijnen en Nieuw-Zeeland. De World Baseball Classic start op 2 maart 2013. 

Chinese Taipei werd in het kwalificatietoernooi als de grote favoriet gezien. De organisatie van de eerste ronde van de World Baseball Classic werd zelfs al toegekend aan onder meer Taiwan. Die favorietenrol maakten de honkballers uit Taiwan afgelopen week meer dan waar. In drie wedstrijden stonden de Taiwanese honkballers geen enkel punt toe.

Chinese Taipei was het enige team uit het deelnemersveld van dit kwalificatietoernooi met World Baseball Classic-ervaring. Maar doordat de Aziatische honkballers in 2009 niet de tweede ronde wisten te bereiken, moesten ze zich plaatsen via één van de kwalificatietoernooien. Chinese Taipei begon het toernooi donderdag zonder Major Leaguers. Baltimore Orioles-pitcher Wei-Yin Chen en voormalig New York Yankees-pitcher Chien-Ming Wang hadden zich beiden niet beschikbaar gesteld. Zodoende begon manager Chang-Heng Hsieh met een selectie bestaande uit spelers uit voornamelijk de Japanse professionele competitie.

Johnny Damon

De Filipijnen en Nieuw-Zeeland hadden wel de beschikking over enkele Minor League-spelers. Daarnaast hadden de Filipijnen voormalig Major Leaguer Geno Espineli binnen de gelederen. De selectie van Thailand, voornamelijk bestaande uit amateurhonkballers, begon de kwalificatie zelfs met Johnny Damon. Hij werd in augustus ontslagen door Cleveland Indians en speelde in de eerste World Baseball Classic in 2006 nog voor de Verenigde Staten. De moeder van Damon is afkomstig van Thailand. Hij werd daarmee het grootste uithangbord van het kwalificatietoernooi in Chinese Taipei.

Ondanks het meespelen van Damon wist Thailand geen enkele wedstrijd te winnen. Gastheer Chinese Taipei bleef deze week ongeslagen in de thuisbasis van Brother Elephants, het Xinzhuang Stadium in New Taipei City, met plaats voor 12.000 toeschouwers. De eerste wedstrijd werd donderdag al met ruime cijfers (10-0) gewonnen van Nieuw-Zeeland. Een dag later werden de Filippijnen met 16-0 ook aan de zegekar gebonden.

Finale

Daardoor plaatste Chinese Taipei zich ongeslagen voor de finale. Hierin werd Nieuw-Zeeland opnieuw de tegenstander. De honkballers uit Oceanië hadden Thailand (2-12) en de Filippijnen (6-10) uitgeschakeld. In zijn derde wedstrijd stond Chinese Taipei andermaal geen enkel punt toe. Nu won de gastheer met 9-0. Daarmee scoorden de Aziaten in drie wedstrijden 35 punten en sloegen zij 28 honkslagen. Chinese Taipei kreeg zelf in drie duels maar elf honkslagen tegen.

Chinese Taipei plaatste zich daarmee ongeslagen voor de World Baseball Classic, die op 2 maart 2013 van start gaat. Ook dan zijn de Taiwanese honkballers gastheer. In poule B treft Chinese Taipei de nationale teams van Nederland, Australië en Zuid-Korea. Deze wedstrijden worden gespeeld in het Taichung Intercontinental Baseball Stadium. Eerder plaatsen ook Spanje en Canada zich via kwalificatietoernooien al voor het hoofdtoernooi.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page