WPT verder met vier teams

De organisatie van het World Port Tournament start het toernooi eind juni met één deelnemer minder dan aanvankelijk de opzet was. Nederland, Curaçao en Chinese Taipei komen in ieder geval. Voor de vierde deelnemer aan de veertiende editie moet nog een keuze worden gemaakt tussen Cuba en de Verenigde Staten.

Voorzitter Gerard Vaandrager heeft het besluit gisteravond bekendgemaakt tijdens een sponsorpresentatie in Rotterdam. Eerder was al besloten het toernooi met drie dagen in te korten. Het World Port Tournament wordt nu gespeeld van zondag 30 juni tot zondag 7 juli 2013.

Voor dit ingekorte schema is een deelnemersveld van vier teams beter geschikt. Deze vier ploegen spelen elk zes wedstrijden. In deze opzet kan een dubbele competitie worden gespeeld, waarbij elk team twee keer dezelfde tegenstander treft. Het toernooi kan worden afgesloten met plaatsingswedstrijden, waaronder een finale.

Afmelden

Het is niet voor het eerst dat het World Port Tournament wordt gespeeld met vier teams. Ook in 1999 en 2009 waren vier teams in Rotterdam aanwezig. In 2009 gebeurde dat nadat een All Star-team met spelers uit de Amerikaanse Great South League een dag voor de start van het toernooi zich moest afmelden.

Gastheer Nederland neemt sowieso deel aan het World Port Tournament. Ook de deelname van titelverdediger Chinese Taipei is definitief, evenals die van Curaçao. Het deelnemersveld wordt gecompleteerd met het team van Cuba of van de Verenigde Staten. Welke van deze twee dat wordt, wordt op een later moment bepaald.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page