Bernadina en Jones naar WBC

Major Leaguers Rogearvin Bernadina en Andruw Jones nemen met het Nederlands honkbalteam deel aan de aankomende World Baseball Classic. Dit is vanavond bekendgemaakt door de organisatie van het nieuwe officiële wereldkampioenschap tijdens de Winter Meetings van de Amerikaanse proforganisatie Major League Baseball. 

Tijdens de jaarlijkse Winter Meetings, die ditmaal in Nashville (Tennessee) plaatsvinden, zijn de namen van 32 Major Leaguers bekendgemaakt, die voor de zestien deelnemende teams in actie gaan komen tijdens de World Baseball Classic. De WBC is het enige toernooi waarvoor spelers uit de Major League van hun club toestemming krijgen om deel te nemen.

Voor Nederland zijn dat buitenvelders Andruw Jones (New York Yankees) en Rogearvin Bernadina (Washington Nationals). Bernadina nam nog niet eerder met Oranje deel aan de World Baseball Classic. Hij kwam in 2007 voor het laatst uit voor het Nederlands team. In dat jaar nam Bernadina met de nationale selectie deel aan het Europees kampioenschap en het wereldkampioenschap. Jones, die vorige maand free-agent werd, kwam tot dusver alleen tijdens de WBC van 2006 uit voor Oranje.

Voorlopige selectie

Naast de Nederlandse internationals Bernadina en Jones werden vanavond nog eens dertig andere namen bekend gemaakt van Major Leaguers, die hebben toegezegd deel te nemen aan de World Baseball Classic. Voor de Verenigde Staten zijn dat David Wright en Joe Mauer en voor Venezuela Miguel Cabrera en Pablo Sandoval. Andere spelers zijn Brett Lawrie en Justin Morneau (Canada), Chien-Ming Wang en Hong-Chih Kuo (Chinese Taipei), Robinson Cano en Jose Reyes (Dominicaanse Republiek), Adrian Gonzalez en Jaime Garcia (Mexico), Carlos Beltran en Yadier Molina (Puerto Rico).

Eerder werd al bekend dat Hensley Meulens tijdens de World Baseball Classic de manager gaat worden van de Nederlandse ploeg. De hitting-coach van World Series-winnaar San Francisco Giants krijgt onder meer de hulp van Hall of Famer Bert Blijleven. Meulens heeft tot 16 januari de tijd om zijn voorlopige selectie voor het wereldkampioenschap in te dienen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page