Andruw Jones naar Japanse club

De 35-jarige Curaçaose honkballer Andruw Jones vertrekt naar de Japanse profcompetitie. Hij heeft volgens de Japanse sportkrant Nikkan Sports een eenjarig contract getekend voor Rakuten Eagles uit de Pacific League. De veteraan, die afgelopen seizoen uitkwam voor New York Yankees, zou hiervoor 3,5 miljoen dollar ontvangen.

Deze week werd bekend dat Andruw Jones heeft toegezegd met het Nederlands honkbalteam deel te nemen aan de World Baseball Classic aankomende maart. Het wordt de tweede keer dat de buitenvelder uitkomt voor Oranje. Eerder maakte hij deel uit van de Nederlandse ploeg tijdens de World Baseball Classic van 2006.

Jones speelde tot dusver zeventien seizoenen in de Major League. Twaalf daarvan bij Atlanta Braves, waar de Curaçaose honkballer tien keer een Gold Glove Award won en vijf keer werd geselecteerd voor de All Star Game. Zijn beste seizoen had Jones in 2005, toen hij 51 homeruns sloeg en 128 punten over de thuisplaat bracht.

Free agent

De afgelopen jaren worstelt Jones echter met zijn vorm. Dat bracht hem via Los Angeles Dodgers, Texas Rangers en Chicago White Sox uiteindelijk bij New York Yankees. Hij kwam in 2012 als wisselspeler tot een slaggemdiddelde van .197 met veertien homeruns en 34 binnengeslagen punten.

Afgelopen maand werd de buitenvelder free agent. Hij heeft volgens Nikkan Sports nu nieuw onderdak gevonden in Japan. “Dit geeft mij de kans op een nieuwe start. Ik kan niet wachten om weer elke dag te kunnen spelen”, aldus Jones tegen de Japanse sportkrant. “Helaas moest ik de laatste vijf jaar genoegen nemen met een rol als reservespeler. Ik heb er vertrouwen in dat ik weer goede resultaten kan behalen als ik 500 slagbeurten in een seizoen krijg. Slaggemiddelde, homeruns, het gaat er allemaal om dat je op regelmatige basis kan spelen om in het rimte te komen.”

Meer speeltijd

Bij Rakuten Eagles in de Pacific League krijgt Jones de kans op een vaste basisplaats en dus meer speeltijd dan hij bij een club in de Major League zou krijgen. Jones: “Ik wilde speeltijd en toen meldde Eagles zich bij mij. Ik ben drie keer in Japan geweest om te honkballen en kijk er naar uit om te gaan spelen in Sendai.”

Jones wordt de tweede speler van Curaçao in de Japanse profcompetitie. De afgelopen twee seizoenen speelde buitenvelder Wladimir Balentien voor Yakult Swallows. Voor deze club werd Balentien in allebei de seizoenen de Homerun King van de Japanse competitie. Yakult Swallows heeft inmiddels ook voor 2013 een overeenkomst bereikt met Balentien.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page