Nieuwe club voor Mariekson Gregorius

Mariekson ‘Didi’ Gregorius is onderdeel geworden van een overeenkomst tussen Cincinnati Reds, Arizona Diamondbacks en Cleveland Indians. Hierdoor verhuist de in Amsterdam geboren korte stop van de profclub uit Cincinnati naar Arizona. De talentvolle Gregorius maakte afgelopen september zijn debuut in de Major League voor Cincinnati Reds, waarvoor hij in 2008 een profcontract tekende.

Bij de overeenkomst tussen de drie teams van afgelopen avond waren maar liefst negen spelers betrokken. Aanvankelijk werd korte stop Gregorius met een ploeggenoot door Cincinnati Reds voor twee nieuwe spelers geruild aan Cleveland Indians.

Cleveland Indians was overigens niet eens op zoek naar een nieuwe korte stop. De club heeft al de beschikking over Asdrubal Cabrera. Dat gold niet voor Arizona Diamondbacks. Deze club had Cabrera en Elvis Andrus (Texas Rangers) hoog op het verlanglijstje staan, maar zag met de komst van Gregorius een goed alternatief beschikbaar komen. Met Gregorius kon Diamondbacks een korte stop krijgen zonder daarvoor een belangrijke speler kwijt te hoeven raken.

Concurrentie

Zodoende werd Arizona Diamondbacks onderdeel van de ruil tussen Cleveland Indians en Cincinnati Reds en werden uiteindelijk negen spelers onderling doorgeschoven. Gregorius belandde hierdoor bij Arizona Diamondbacks, een club waar hij tijdens Spring Training de kans krijgt een plek in de hoofdmacht af te dwingen. Daarvoor moet de Nederlandse international de concurrentie aangaan met nieuwkomer Cliff Pennington en veteraan Willie Bloomquist.

Gregorius maakte afgelopen seizoen de sprong van Double A naar Triple A en belandde uiteindelijk in september voor Cincinnati Reds in de Major League. In acht wedstrijden kwam de speler van Curaçao tot zes honkslagen (.300) met twee binnengeslagen punten.
Voor Pensacola Blue Wahoos (Double A) en Louisville Bats (Triple A) kwam Gregorius afgelopen seizoen in 129 wedstrijden tot een slaggemiddelde van .265. Na afloop van het seizoen won hij met Peoria Javelinas de Arizona Fall League en werd de Nederlandse international gekozen in het Top Prospects Team.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page