Prijs voor Corendon Kinheim

De honkballers van Corendon Kinheim zijn gisteravond uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar in Haarlem. De Nederlandse landskampioen ontving daarvoor een prijs tijdens het Topsport Gala Kennemerland in Philharmonie Haarlem. Tijdens het gala ontving honkballer Max Draijer bovendien de prijs voor het Sporttalent van het Jaar. 

Corendon Kinheim won de prijs gisteren ten koste van het damessoftbalteam van Sparks en het turnteam van SV Bato Haarlem. Kinheim had zijn uitverkiezing te danken aan de landstitel, die afgelopen seizoen werd veroverd. De Haarlemse ploeg plaatste zich als nummer drie voor de Play-Offs, maar leek het kampioenschap uit handen te hebben gegeven nadat de eerste drie wedstrijden werden verloren. De Haarlemse ploeg knokte zich echter knap terug. Tien wedstrijden en acht zeges later was het sprookje compleet. Kinheim had zich geplaatst voor de Holland Series en daarin bovendien de grote favoriet DOOR Neptunus verslagen. Kinheim won de best-of-seven met 4-0.

Eerder deze maand werd Hans Lemmink om die reden door de honkbalbond KNBSB al uitgeroepen tot Coach van het Jaar.

Vakjury

De genomineerden werden bepaald door een vakjury. De winnaar werd hierna gekozen op basis van de stemmen van het Haarlems publiek en een beoordeling van de behaalde prestaties. De zeskoppige vakjury bestond onder meer uit NOS radio sportverslaggever Theo Plasschaert en oud-softbalinternational Judith van Kampen. Plasschaert reikte gisteravond op het podium in Philharmonie Haarlem, in het bijzijn van Hans Lemmink, de prijs uit aan aanvoerder René Cremer. Hierna mochten ook de overige honkballers van Corendon Kinheim het podium betreden.
De presentatie van het Topsport Gala Kennemerland was in handen van Barabara Barend. Zij verving Humberto Tan, die op het laatste moment moest afzeggen.

De vijftienjarige honkballer Max Draijer werd uitgeroepen tot Sporttalent van het Jaar. De speler van Baseball Academy Kennemerland werd dit jaar met het Nederlands AA-team Europees kampioen. Tijdens het Europees kampioenschap voor cadetten in Tsjechië werd Draijer uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler. Met het juniorenteam van APPM Rabbits werd hij kampioen in de Elite League. Inmiddels is Draijer opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page