Loek van Mil gecontracteerd door Reds

Loek van Mil heeft een nieuwe club gevonden. De Nederlandse profpitcher heeft een contract getekend bij Cincinnati Reds. Van Mil begint volgend jaar aan zijn achtste profseizoen in de Verenigde Staten. Bij de organisatie uit Cincinnati start de boomlange pitcher in de Minor League. 

De 28-jarige Loek van Mil werd na afloop van het seizoen free-agent, nadat hij in mei de overstap had gemaakt van Los Angeles Angels naar Cleveland Indians. Voor deze laatste club speelde de pitcher 35 wedstrijden in de Minor League, waarvan het meerendeel voor het Double A Akron Aeros. Voor dit team kwam de rechtshandige pitcher uit Oss tot een verdiende puntengemiddelde van 1.94 in 46 1/3 innings.

De laatste acht wedstrijden van het seizoen kwam Van Mil uit voor Columbus Clippers in de Triple A International League. Eerder dat jaar had hij al voor Salt Lake Bees (Los Angeles Angels) zijn debuut gemaakt op Triple A-niveau.

Nadat Van Mil free-agent was geworden, heeft hij ruim voor de start van de voorbereiding op het aankomende seizoen een nieuwe werkgever gevonden. Voor Van Mil is het inmiddels zijn vierde club. Nadat hij in 2006 een contract had getekend voor Minnesota Twins speelde hij vanaf 2010 ook voor Los Angeles Angels en Cleveland Indians. Van Mil startte het seizoen 2012 voor Los Angeles Angels, waarvoor hij kort met de hoofdmacht uitkwam tijdens Spring Training. Hij speelde 6 2/3 inning in zes wedstrijden. In 2011 speelde de Nederlander één wedstrijd voor de hoofdmacht tijdens Spring Training.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page