Cuba vierde deelnemer op WPT

Cuba is de vierde deelnemer geworden voor het Citrix World Port Tournament, dat op 30 juni in Rotterdam van start gaat. Dit heeft de organisatie bekendgemaakt. Ook is het wedstrijdschema officieel vastgesteld. Het Nederlands honkbalteam start het toernooi op de openingsdag tegen Chinese Taipei. 

In een eerder stadium werd naast gastheer Nederland ook al de deelname van Chinese Taipei en Curaçao bevestigd. Ook de Verenigde Staten was aanvankelijk genoemd als deelnemer. In november besloot de organisatie echter het deelnemersveld te beperken tot vier teams. Daarmee moest de keuze worden gemaakt tussen Cba en de Verenigde Staten. Uiteindelijk is het de eerste geworden. Dit betekent dat Team USA dit jaar niet in Rotterdam aanwezig is.

Cuba won het World Port Tournament tussen 2001 en 2009 viermaal op rij en keert in 2013 terug in Rotterdam om de titel te heroveren. Die verloren de Cubanen in 2011 aan Chinese Taipei, dat daarmee een einde maakte aan de tien jaar durende hegemonie van Cuba. Chinese Taipei versloeg de titelverdediger in de finale na een tie-break met 5-4.

Cuba opent zondag 30 juni het toernooi in Rotterdam. Om 14.00 uur spelen de Cubaanse honkballers de openingswedstrijd tegen Curaçao. Later op de dag volgt de wedstrijd tussen Nederland en titelverdediger Chinese Taipei. Nederland speelt hierna nog wedstrijden tegen Cuba (1 juli), Curaçao (2 juli), Cuba (3 juli), Curaçao (5 juli) en Chinese Taipei (6 juli). Nederland speelt al zijn wedstrijden om 19.30 uur. Zondag 7 juli vindt de finale plaats tussen de nummers één en twee.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page