Nederlandse clubs openen tegen Italianen

De Nederlandse landskampioen Corendon Kinheim opent de Europa Cup met een wedstrijd tegen het Italiaanse Telemarket Rimini. Dat is de uikomst van de loting, die de Europese honkbalbond CEB heeft verricht. L&D Amsterdam, de andere Nederlandse deelnemer aan het toernooi, start tegen het sterke Fortitudo Bologna. Bologna werd vorig jaar nog winnaar van de vijfde Final Four. 

Corendon Kinheim plaatste zich na het behalen van de landstitel voor het Europa Cup-toernooi. De Haarlemse ploeg keert daardoor voor het eerst sinds 2009 weer terug op het Europees toneel. De formatie van hoofdcoach Hans Lemmink reist in juni voor het Europa Cup-toernooi af naar het Spaanse Barcelona.

Op het voormalig Olympisch honkbalcomplex wordt achtereenvolgens tegen het Italiaanse Telemarket Rimini (dinsdag 4 juni), het Franse Rouen Huskies (woensdag 5 juni), het Duitse Paderborn Untouchables (donderdag 6 juni), het Spaanse CB Barcelona (vrijdag 7 juni) en het Tsjechische Draci Brno (zaterdag 8 juni). De finale staat op het programma voor zondag 9 juni. De op papier sterkste tegenstander voor de Haarlemse ploeg is Telemarket Rimini. Deze Italiaanse honkballers verloren in 2012 de finale om het landskampioenschap van T&A San Marino.

L&D Amsterdam

De honkballers van L&D Amsterdam reizen voor het Europa Cup-toernooi af naar Regensburg in Duitsland. Ook de Amsterdamse ploeg begint het toernooi tegen een Italiaanse tegenstanders. Op dinsdag 4 juni staat in de Armin Wulf Arenda de ontmoeting tegen Unipol Fortitudo Bologna op het programma. De ploeg van de nieuwe hoofdcoach Sidney de Jong teft daarmee direct de zwaarste tegenstander. Bologna werd vorig jaar voor het derde jaar op rij winnaar van het Europa Cup-toernooi. In augustus werd voor de tweede keer in de clubhistorie de Final Four gewonnen.

Na de wedstrijd tegen Fortitudo Bologna volgen voor L&D Amsterdam nog wedstrijden tegen gastheer Buchbinder Legionaere (woensdag 5 juni), het Zwitserse Bern Cardinals (donderdag 6 juni), de Italiaanse landskampioen T&A San Marino (vrijdag 7 juni) en KRC Eagles Prague uit Tsjechië (zaterdag 8 juni). Ook voor dit toernooi spelen de nummers één en twee op zondag 9 juni de finale.

De winnaars van beide toernooien kwalificeren zich voor de European Champions Cup. Dit is de vervanger van de Final Four. Het is voor het eerst dat wordt gespeeld in de nieuwe opzet, waarbij van elk toernooi nog maar één team zich plaatst voor de Europese clubfinale. De wedstrijden om de European Champions Cup wordne gespeeld op donderdag 1 en zaterdag 3 augustus.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page