Jair Jurrjens naar Orioles

De Curaçaose profhonkballer Jair Jurrjens heeft een eenjarig contract getekend bij Baltimore Orioles. De bijna 27-jarige rechtshandige pitcher, die onlangs werd geselecteerd voor het Nederlands honkbalteam, kwam afgelopen seizoen uit voor Atlanta Braves.

Naar verluidt heeft Jurrjens bij Baltimore Orioles een contract voor één jaar voor 1,5 miljoen dollar getekend. Dat bedrag kan worden verhoogd tot vier miljoen dollar met bonussen. Ook Pittsburgh Pirates, Minnesota Twins, Colorado Rockies en Kansas City Royals hadden de afgelopen weken interesse getoond in de rechtshandige pitcher. Met deze overeenkomst heeft Orioles nu een elftal pitchers beschikbaar voor de posities van startend pitcher.

Jurrjens had, mede door blessures, een moeilijk seizoen in 2012. In dienst van Atlanta Braves kwam hij niet verder dan een verdiende puntengemiddelde van 6.90. Hij werd zelfs tweemaal teruggezet naar het Triple A-team Gwinnett Braves. Uiteindelijk speelde hij voor dit Minor League-team veertien wedstrijden met een verdiende puntengemiddelde van 4.98.

Free-agent

De rechtshandige pitcher speelde tot dusver zes seizoenen in de Major League. Na zijn debuut voor Detroit Tigers speelde hij sinds 2008 voor Atlanta Braves. In deze zes seizoenen kwam Jurrjens tot 53 gewonnen wedstrijden, 37 verloren wedstrijden en een verdiende puntengemiddelde van 3.62. In 2011 kwam hij tot een ERA van 2.96 en werd hij bovendien geselecteerd voor het National League All Star-team. Na zijn teleurstellende seizoen werd hij vorig jaar echter free-agent en moest Jurrjens op zoek naar een nieuwe club.

Eerder deze maand werd Jurrjens opgenomen in de voorlopige selectie voor het Nederlands team, dat in maart mee gaat doen aan de World Baseball Classic. Als Jurrjens ook daadwerkelijk terugkeert in Oranje, wordt dat zijn tweede optreden in de nationale ploeg sinds zijn debuut tijdens de World Baseball Classic van 2006. Of zijn nieuwe contract bij Baltimore Orioles gevolgen heeft voor zijn deelname aan de WBC is nog niet bekend.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page