Voormalig international Ricardo ontslagen

De 22-jarige Dashenko Ricardo is afgelopen maand door zijn werkgever San Francisco Giants ontslagen. Daarmee is er na zes seizoenen een einde gekomen aan de professionele loopbaan van de Curaçaose catcher. Ricardo kwam tijdens het wereldkampioenschap van 2009 uit voor het Nederlands honkbalteam.

Dashenko Ricardo werd al in de aanloop naar de World Baseball Classic aan de selectie van bondscoach Rod Delmonico toegevoegd. Met zijn negentien jaar was hij één van de jongste spelers uit Oranje. Ricardo maakte de volledige voorbereiding mee, maar maakte uiteindelijk geen deel uit van de definitieve selectie voor de World Baseball Classic.

Zijn debuut voor het Nederlands team volgde later in het seizoen wel. Tijdens het wereldkampioenschap in Nederland en Italië speelde Ricardo vijf wedstrijden, waarin hij tot één honkslag kwam (.111).

Transformatie

Op het WK speelde Ricardo samen met Kenley Jansen, die even daarvoor een succesvolle overgang had gemaakt van catcher naar pitcher. Op eenzelfde transformatie hoopte San Francisco Giants ook met Ricardo, nadat deze organisatie de Curaçaose honkballer in december 2010 had overgenomen van Baltimore Orioles.

Verder dan drie wedstrijden voor het Rookie League-team kwam Ricardo in dat seizoen niet. Zijn transformatie naar pitcher bleek geen succes, waarna hij in 2012 als catcher een laatste kans kreeg bij het Single A-team Salem-Keizer Volcanoes. Hij wist de verwachtingen echter niet waar te maken, waarna afgelopen maand zijn ontslag volgde.
Ricardo debuteerde als zeventienjarige honkballer in 2007 voor Baltimore Orioles in de Dominicaanse zomercompetitie. Bij deze organisatie bereikte hij in 2009 het Single A-team Delmarava Shorebirds.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page