Mampaey The Hawks uitgeroepen tot beste sportploeg

De honkballers van Mampaey The Hawks zijn vanavond in een vol Van der Valk Hotel Dordrecht uitgeroepen tot beste sportploeg van het jaar in Dordrecht. Dit gebeurde tijdens de 33e editie van de SportProm. The Hawks werd afgelopen seizoen kampioen in de Overgangsklasse en debuteert dit jaar in de hoofdklasse.

Begin januari werden de genomineerden bekendgemaakt. In elke categorie waren drie genomineerden. Vanavond volgden uiteindelijk ook de winnaars in de diverse categorieën. Eén van de genomineerde sportploegen was de honkbalselectie van Mampaey The Hawks. De honkballers promoveerden vorig jaar voor het eerst in de clubhistorie naar de hoofdklasse. In de Promotie/degradatie Series werd hoofdklasser Sparta/Feyenoord verslagen, waardoor de ploeg uit Dordrecht in april debuteert in de hoofdklasse.

Die prestatie was voldoende om The Hawks vanavond tijdens de SportProm uit te roepen tot Sportploeg van het Jaar in de gemeente Dordrecht. The Hawks kreeg daarbij de voorkeur boven de korfbalploegen Oranje Wit en DeetosSnel.

Sportcoach van het Jaar

Martin van Zeist, hoofdcoach van de honkballers van The Hawks, was bovendien genomineerd voor de titel Sportcoach van het Jaar. De keuze van de jury viel echter uiteindelijk op zwemcoach Martijn van den Maagdenberg, die verbonden is aan het Regionaal Talenten Centrum Zwemmen in Dordrecht. Naast Van Zeist en Van den Maagdenberg was ook judotrainer Akkie Muilwijk, talentencoach van Judo Bond Nederland genomineerd. Het was dit jaar voor het eerst dat er een prijs werd uitgereikt aan de beste sportcoach.

De sportverkiezing van Dordrecht wordt sinds 1979 gehouden. De jury bestaat elk jaar uit een voorzitter, drie leden van Sportraad Dordrecht, directeur Sportbedrijf Dordrecht, een journalist van AD De Dordtenaar, een oud (top)coach en een oud topsporter. Het thema van vanavond was Kunst meets Sport. De prijsuitreikers kwamen om die reden uit de cultuursector. De presentatie was in handen van BNR-radiopresentator Lars Sørensen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page