Elf extra spelers mee op trainingskamp

Manager Hensley Meulens neemt deze week elf extra spelers mee op trainingskamp. Aanstaande zaterdag vertrekt de selectie naar Scottsdale (Arizona) voor de voorbereiding op de World Baseball Classic. Vier spelers uit de hoofdklasse maken deze trip hierdoor ook mee.

De Nederlandse honkbalselectie verblijft een tiental dagen in Scottsdale. Hier speelt Oranje ook enkele wedstrijden. De honkballers verblijven tijdens het trainingskamp op het trainingscomplex van San Fransisco Giants.

Voor het trainingskamp heeft manager Hensley Meulens een aantal extra spelers meegenomen. Zo is de onlangs door San Francisco Giants ontslagen Dashenko Ricardo toegevoegd aan de selectie. Hij is daarmee de vervanger van de geblesseerde Shawn Zarraga, die de World Baseball Classic aan zich voorbij moet laten gaan.

Nieuwkomers

Andere nieuwkomers zijn catchers Danny Arribas en Phildrick Llewellyn (Arizona Diamondbacks) en pitchers Jonathan Balentina, Wendell Floranus (Baltimore Orioles) en Mark Pawelek, een voormalig profhonkballer uit de organisatie van Chicago Cubs met een Amerikaanse vader en Nederlandse moeder. Balentina kwam eerder uit voor het nationale team van de Nederlandse Antillen en Curaçao. Met die laatste selectie nam hij in 2011 deel aan het World Port Tournament.

Vier spelers uit de hoofdklasse reizen zaterdag ook af naar Arizona. Dit zijn binnenvelders Michael Duursma (L&D Amsterdam) en Dwayne Kemp (DOOR Neptunus), pitcher Kevin Heijstek (L&D Amsterdam) en buitenvelder Danny Rombley (Vaessen Pioniers). Pitcher Leon Boyd en binnenvelder Sharlon Schoop maken de selectie compleet.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page