Nederland oefent tegen China

Het Nederlands honkbalteam speelt in de voorbereiding op de World Baseball Classic in ieder geval zes oefenwedstrijden. Drie wedstrijden daarvan zijn tegen het nationale team van China, dat de WBC start in Poule A, met verder gastheer Japan, Brazilië en Cuba.

De Nederlandse ploeg vertrekt aankomende zaterdag naar Arizona. Een dag later wordt al de eerste training afgewerkt. Tot en met maandag 18 februari wordt vervolgens elke dag getraind op het trainingscomplex van San Fransisco Giants in Scottsdale.

Daarnaast speelt Oranje in ieder geval zes oefenwedstrijden. De eeerste op dinsdag 12 februari. Dan is het honkbalteam van GateWay Community College de tegenstander. Hierna volgen nog oefenduels tegen Chandler-Gilbert Community (woensdag 13 februari) en Paradise Valley Community (donderdag 14 februari). Op zaterdag 16, maandag 18 en dinsdag 19 februari worden oefenwedstrijden gespeeld tegen China.

Na afloop van de laatste oefenwedstrijd verlaat Oranje het trainingskamp in Arizona en reist de selectie door naar Taiwan. De Nederlandse ploeg arriveert daar donderdag 21 februari, waarna de tweede helft van de voorbereiding op de World Baseball Classic van start gaat. Ook in Taiwan worden zeer waarschijnlijk nog oefenwedstrijden gespeeld.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page