Markwell ambassadeur van honkbalacademie op Curaçao

De international Diegomar Markwell, die met Nederland komende maand deelneemt aan de World Baseball Classic in Taiwan, is op Curaçao ambassadeur geworden van de honkbalacademie Akademia di Beisbòl Bándabou Tigers.

Markwell verbleef tijdens de afgelopen wintermaanden op Curaçao. Daar werkte de linkshandige pitcher hard om volledig fit te zijn voor de start van het nieuwe seizoen. Daarnaast heeft hij ook tijd gevonden om het honkbal bij de lokale jeugd te stimuleren.

Sinds november heeft Markwell kinderen op Banda’bou, op het westelijke deel van het eiland, klaargestoomd voor de lokale Little League-competitie. Hij startte het project samen met Thakaidzwa Doran, voorzitter van de Curaçaose honkbalbond FeBeKo.

Verandering

De kinderen op Banda’bou moesten het jarenlang zonder sportaanbod doen. Met de oprichting van de honkbalacademie Akademia di Beisbòl Bándabou Tigers heeft het tweetal daar verandering in gebracht. De afgelopen drie maanden werd door een vijftigtal kinderen vier keer per week getraind, onder meer onder leiding van international Markwell.

Dit heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat er twee nieuwe teams kunnen worden gevormd voor de lokale Little League-competitie. Afgelopen week sloot Markwell zijn trainingen bij de honkbalacademie af. Hij reist morgen af naar Arizona voor het trainingskamp van het Nederlands team. Omdat hij wel betrokken wil blijven bij de ontwikkelingen, is Markwell ambassadeur geworden. Hij wil de honkbalacademie op verschillende onderdelen ondersteunen.

Brian Farley

Ook de Nederlandse honkbalbond KNBSB is betrokken geweest bij het project op Banda’bou. Zo zorgde de KNBSB onder meer voor een financiële injectie en bezocht de Nederlandse bondscoach Brian Farley de honkbalacademie. Bij de trainingen zorgden trainers Giovanni Felipa, Brian Domocasse en de Curaçaose international Orsendo Clemencia de afgelopen drie maanden voor ondersteuning.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page