Nieuwe stap voor stadion Hoofddorp

Hoofddorp Pioniers en Vaessen Algemeen Bouwbedrijf B.V. uit Raamsdonksveer hebben gisteren een realisatieovereenkomst ondertekend. Daarmee is een nieuwe stap gezet voor de bouw van het honkbalstadion, die in beeld is bij Major League Baseball.

Vaessen realiseert het nieuwe honk- en softbalcomplex in Park 21. De stadion gaat aan alle door Major League Baseball gestelde eisen voldoen, waarmee het complex geschikt wordt voor wedstrijden uit de Amerikaanse profcompetitie.

Met de ondertekening kan nu defintief worden gestart met de realisatie van het clubgebouw inclusief tribune en dug-outs. Naar verwachting gaat de eerste paal eind maart de grond in. De oplevering staat gepland in februari 2014. Hierdoor kan Vaessen Pioniers al in het seizoen 2014 starten in het nieuwe stadion. Eind vorige maand werd al een start gemaakt met de aanleg van de velden. Daarvoor wordt de bodem eerst voorzien van een drainage systeem.

De realisatieovereenkomst tussen de twee partijen volgt op de overeenkomst tussen de gemeente Haarlemmermeer en Stichting ETO, die namens Hoofddorp Pioniers de accommodatie beheert en exploiteert. Die overeenkomst gaf de bouw groen licht.

Bekijk hieronder een video- en foto-impressie van het nieuwe stadion.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page