Trainingskamp Oranje van start

De Nederlandse honkballers zijn gisteren in Arizona hun trainingskamp begonnen. Het nationale team bereidt zich op het Minor League-complex van San Francisco Giants voor op de aankomende World Baseball Classic. Op het laatste moment werd één wijziging in de selectie doorgevoerd. Dit weekeinde reisde catcher Bas Nooij mee naar het Amerikaanse Scottsdale. De eerste oefenwedstrijd voor Nederland staat voor dinsdag op het programma.

Catcher Bas Nooij maakte aanvankelijk geen deel uit van de voorlopige selectie, maar de speler van L&D Amsterdam ontving alsnog een uitnodiging voor het trainingskamp nadat duidelijk werd dat Spencer Kieboom door een forse blessure de World Baseball Classic aan zich voorbij moet laten gaan. De profhonkballer uit de organisatie van Washington Nationals is donderdag geopereerd en krijgt hierdoor geen kans om volgende maand zijn debuut te maken voor het Nederlands team.

Eerder moest ook catcher Shawn Zarraga (Milwaukee Brewers) zich al geblesseerd afmelden. De Nederlandse trainingsselectie in Arizona is inmiddels uitgebreid met catchers Dashenko Ricardo, Danny Arribas,  Phildrick Llewellyn en nu ook Bas Nooij. Uiteindelijk wordt op woensdag 20 februari door manager Hensley Meulens bepaald welke catchers definitief meegaan naar Taiwan.

Hall of Famer

Op het verzorgde complex van World Series-winnaar San Francisco Giants voegde ook Hall of Famer Bert Blijleven zich weer bij de selectie. De voormalig pitcher van onder meer Minnesota Twins begint aan zijn tweede toernooi met de Nederlandse selectie. Gisteren werkte hij de eerste training met de pitchers af. Ook de overige internationals begonnen aan hun eerste training. Dinsdag speelt Nederland zijn eerste wedstrijd. In het Scottsdale Stadium is dan GateWay Community College de tegenstander.

Manager Hensley Meulens moet het in Scottsdale voorlopig doen zonder Roger Bernadina, Xander Bogaerts, Kenley Jansen, Jair Jurrjens, Shairon Martis, Jurickson Profar, Jonathan Schoop, Andrelton Simmons en Juan Carlos Sulbaran. Deze negen spelers starten eerst Spring Training bij hun eigen proforganisatie en voegen zich pas op 25 februari in Taiwan bij de Nederlandse selectie. Datzelfde geldt voor Wladimir Balentien en Andruw Jones, die momenteel nog bij hun Japanse profclub verblijven.

Intra-squad wedstrijd

Balentien en Jones zijn eind januari vertrokken naar Japan. Vrijdag 1 februari begon op Okinawa, een Japans eiland in de Oost-Chinese Zee, Spring Training voor hun teams. Andruw Jones speelde zaterdag zijn eerste oefenwedstrijd. In een intra-squad wedstrijd sloeg hij als de startende aangewezen slagman drie honkslagen in drie slagbeurten en had hij twee binnengeslagen punten. Zowel Balentien als Jones staan in de belangstelling van scouts van het Japanse nationale team, die het tweetal aandachtig bestuderen. De twee honkballers van Curaçao kunnen mogelijk met Nederland de tegenstander worden van Japan in de tweede ronde van de World Baseball Classic.

Spring Training voor de eerste Amerikaanse profclubs is gisteren begonnen. De komende dagen volgen ook de overige clubs. Dinsdag dienen de pitchers van Baltimore Orioles zich in Sarasota (Florida) te melden. Of Jurrjens daar dan ook bij is, is nog niet zeker. De pitcher van Curaçao heeft nog altijd geen handtekening onder een eenjarig contract kunnen zetten, nu zijn nieuwe werkgever niet tevreden is met de uitslag van het medisch onderzoek. Jurrjens heeft al twee seizoenen last van problemen met zijn rechterknie.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page