Eerste oefenzege Nederland

Het Nederlands honkbalteam heeft zijn eerste oefenwedstrijd in Arizona gewonnen. Op het Indian School Minor League Complex in Scottsdale werd GateWay Community College met 4-1 verslagen.

Nederland opende tegen de jonge honkballers van GateWay Community College de score in de tweede inning toen Danny Rombley de bal het stadion uitsloeg in zijn eerste slagbeurt. Hij nam daarmee catcher Dashenko Ricardo mee over de thuisplaat. De voormalig speler van San Francisco Giants was even daarvoor door een honkslag op de honken gekomen.
Twee vrije lopen en twee keer geraakt werper brachten in de derde inning ook Hainley Statia over de thuisplaat. In de zevende inning stroomden de honken opnieuw vol door vrije lopen. Ditmaal sloeg Bas Nooij met een grondbal Curt Smith over de thuisplaat voor het vierde Nederlandse punt.

Nederland kreeg dit duel twaalf vrije lopen en kwam tot zes honkslagen. Beste slagman werd Danny Rombley (2 uit 4). Na zijn homerun in zijn eerste slagbeurt volgde hij een slagbeurt later met een honkslag. Kalian Sams (1 uit 2) sloeg voor Nederland een tweehonkslag in zijn eerste slagbeurt. Yurendell de Caster (1 uit 2) kreeg drie vrije lopen en kwam eenmaal tot een honkslag. Ook Michael Duursma (1 uit 3) sloeg een hit voor Oranje.

Eerste optreden

De technische staf van Nederland zette tegen GateWay Community College zes pitchers in. Diegomar Markwell stond in de eerste drie innings slechts één honkslag toe. Orlando Yntema hoefde hierna zelfs geen enkele honkslag toe te staan. Mark Pawelek, Jonatan Isenia, Wendell Floranus en Leon Boyd namen hierna elk nog één inning voor hun rekening. Voor Pawelek, Isenia en Floranus was het hun eerste optreden voor het Nederlands team. Ook Phildrick Llewellyn debuteerde voor Oranje. De catcher kwam in twee slagbeurten niet op de honken.

De oefenwedstrijd maakt deel uit van een serie van zes wedstrijden van Oranje in Arizona, waarvan nog twee tegen collegeteams Vanavond is Chandler-Gilbert Junior College, waarna donderdagmiddag wordt gespeeld tegen Paradise Valley Junior College.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page