Honkballers in negende inning onderuit

De tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op de World Baseball Classic heeft een nederlaag opgeleverd voor de Nederlandse honkballers. De formatie van manager Hensley Meulens trok tegen Chandler-Gilbert Community College met 4-3 aan het kortste eind.

De Nederlandse honkballers speelden gisteravond lokale tijd hun tweede oefenwedstrijd op het Chandler-Gilbert CC Baseball Field in Arizona. Eerder op de dag had de selectie een training afgewerkt op het Minor League-complex van San Francisco Giants. Na de winst tegen GateWay Community College van een dag eerder kon de tweede wedstrijd niet in winst worden omgezet.

Nederland opende evenals gisteren nog wel de score in de tweede inning. Nick Urbanus, die met vier wijd op de honken was gekomen, kon scoren op een honkslag van Dashenko Ricardo. Na zijn driehonkslag verdubbelde Danny Rombley in de derde inning de voorsprong.

Leiding

In de derde inning kreeg Coyotes echter vat op de worpen van startend pitcher David Bergman. Drie hits op rij leverden het eerste Amerikaanse punt op. Een honkslag van aangewezen slagman Mike Catellano bracht hierna de Amerikaanse studenten zelfs met 3-2 aan de leiding.

Dat verschil kon Oranje in de achtste inning aanvankelijk nog wel recht trekken nadat de honken waren volgestroomd met Hainley Statia (vier wijd), Kalian Sams (honkslag) en Nick Urbanus (geraakt werper). Statia kon vervolgens vanaf het derde honk scoren door een wilde worp.

Ontsnappen

In de negende inning liet Oranje zijn tegenstander echter alsnog ontsnappen. Na twee strikeouts op rij sloeg midvelder Erick Quesada een honkslag en kon hij door naar het derde honk door twee gestolen honken. vanaf daar werd hij binnen geslagen door een walk-off honkslag van zijn ploeggenoot Eric Urry.

Nederland kwam dit duel tot zeven honkslagen, waarvan twee voor Kalian Sams (2 uit 4), Dashenko Ricardo (2 uit 4) en Randolph Oduber (2 uit 5). Evenals Rombley sloeg ook Ricardo dit duel een driehonkslag. Voor de Washington Nationals-speler Oduber was het zijn eerste wedstrijd voor Oranje.
De Nederlandse pitchers moesten samen tien honkslagen toestaan, gooiden negen keer drie slag en drie keer vier wijd. Vijf pitchers van Coyotes kwamen samen tot acht keer drie slag en drie keer vier wijd.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page