Oud-internationals in DSBL

Diverse oud-internationals kwamen de afgelopen jaren in actie tijdens de Third Series, een gelegenheidstoernooi op het terrein van Amsterdam Pirates. Dat succes smaakte naar meer en heeft er nu voor gezorgd dat er concrete plannen zijn om een competitie te starten voor veteranen, de Dutch Senior Baseball League.

“Iedereen die hoorde over het initiatief voor een veteranencompetitie was laaiend enthousiast”, vertelt initiatiefnemer Laurens-Jan Derijks. “Van vereniging tot spelers en van oud-spelers tot aan de bond.” Samenwerking met de honkbalbond KNBSB bleef dan ook niet uit. “De bond wil graag met ons meedenken.”

Het seizoen 2013 komt te vroeg om te starten met de Dutch Senior Baseball League. Derijks heeft zijn pijlen daarom nu gericht op 2014. “Het seizoen 2013 wordt een overgangsjaar. De doelgroep voor de competitie wordt met name (oud-)tophonkballers, die door gebrek aan tijd of maatschappelijke veranderingen geen kans meer zien om te honkballen binnen de reguliere competitie, maar wel graag actief willen blijven in het honkbal.”

Voor de maand mei of juni staat een Senior Tournament op het programma. Inmiddels hebben al diverse oud-spelers uit de hoofdklasse en het Nederlandse team interesse getoond in deelname. Na dit toernooi volgen nog verschillende wedstrijden. Derijks: “Dit worden doordeweekse ‘pop-up games’ op verschillende velden. Hierbij geldt dat iedereen mee mag doen. Daarmee willen we zoveel mogelijk mensen bereiken, die in aanmerking komen om deel te gaan nemen aan de nieuwe competitie.”

Heb je nu al interesse om deel te nemen aan de Dutch Senior Baseball League? Neem een kijkje op de website van de DSBL of de bijbehorende Facebookpagina.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page