Nederlands team wint ruim van PVVC Pumas

Met een duidelijke 8-1 overwinning op Paradise Valley Community College heeft Nederland zich afgelopen avond gerevancheerd voor de nederlaag van een dag eerder. Het was voor Oranje de tweede oefenzege in de aanloop naar de World Baseball Classic.

Op het Minor League-complex van San Francisco Giants in Scottsdale kwamen gisteravond de studenten van Paradise Valley Community College op bezoek. Die wonnen enkele dagen terug nog van Chandler-Gilbert Community College, het team dat dinsdag enigszins verrassend van Nederland wist te winnen.
Een nieuwe stunt zat er voor PVCC Pumas gisteren niet in. De Nederlandse pitchers stonden slechts één punt toe en legden daarmee de basis voor de duidelijke 8-1 overwinning.

De Nederlandse slagploeg kwam dit duel tot tien honkslagen, waaronder een homerun van Dashenko Ricardo en een driehonkslag van Kalian Sams. Mede door vier Amerikaanse veldfouten en zeven keer vier wijd kon Oranje eenvoudig uitlopen naar de 8-1 voorsprong. In de negende gelijkmakende slagbeurt kreeg Nederland nog een extra onofficiële slagbeurt om de spelers meer slagbeurten te geven. Daarin scoorde Nederland, na onder meer drie keer vier wijd en drie keer geraaktt werper, nog eens zeven punten om het totaal op vijftien te brengen.

Homerun

Randolph Oduber opende het duel met een honkslag en kon via een gestolen honk en doorgeschoten bal door naar het derde honk. Vanaf daar werd hij binnengeslagen door een opofferingsslag van Kalian Sams. In de derde inning sloeg Dashenko Ricardo de tweede Nederlandse homerun van deze oefentrip. Zijn uithaal belandde over de omheining van het linksveld. In zijn rondje over de honken nam de catcher ook Curt Smith mee over de thuisplaat. Smith was even daarvoor door een veldfout op de honken gekomen.

In de vijfde inning voegde Nederland nog een punt aan zijn totaal toe. Yurendell de Caster (vier wijd) kon na schijn vanaf het tweede honk scoren op een honkslag van Dashenko Ricardo.

Speeltijd

De Nederlandse manager gebruikte de zesde inning om ook Danny Arribas, Dwayne Kemp, Michael Dursma en Bas Nooij speeltijd te geven. Nederland besliste daarna definitief de wedstrijd. Na vrije lopen voor Nick Urbanus, Danny Arribas en Hainley Statia sloeg eerst Duursma met een grondbal Arribas over de thuisplaat, waarna Kalian Sams de bal voor drie honken het midveld in timmerde. Daarop konden ook Kemp en Duursma binnenlopen: 7-0.

Dwayne Kemp scoorde in de achtste inning na zijn honkslag het laatste punt voor Oranje. Via een doorgeschoten bal en een wilde worp kon de speler van DOOR Neptunus opschuiven naar het derde honk. Vanaf daar werd hij over de thuisplaat geslagen door een grondbal van Hainley Statia. Nederland kreeg hierna nog wel lopers op alle honken, maar wist de voorsprong in deze inning niet verder uit te breiden.

Wilde worp

De zeven Nederlandse pitchers stonden slechts vier honkslagen toe. Pitcher Rob Cordemans startte de wedstrijd vanaf de heuvel. Hij stond in de eerste twee innings geen tegenstander toe op de honken en gooide bovendien driemaal drie slag. Pas in de derde inning sloeg Jorge Ozuna de eerste honkslag voor de Pumas. Hij deed dat op het werpen van Tom Stuifbergen. Na de derde inning moesten de Amerikaanse honkballers tot aan de negende inning wachten op de eerstvolgende honkslag. Tyler Krause opende de negende slagbeurt voor zijn ploeg met een driehonkslag op het pitchen van Jonatan Isenia. Een wilde worp bracht de Amerikaanse student hierna over de thuisplaat. Leon Boyd gooide uiteindelijk de wedstrijd uit met twee strikeouts.

Randolph Oduber, Kalian Sams en Dashenko Ricardo sloegen elk twee honkslagen uit drie slagbeurten. Sams en Ricardo brachten daarmee drie punten over de thuisplaat. De overige honkslagen kwamen op naam van Curt Smith (1 uit 3), Dwayne Kemp (1 uit 2), Danny Rombley (1 uit 2) en Phildrick Llewellyn (1 uit 5). Danny Rombley sloeg in sloeg een tweehonkslag in de vierde inning. In de extra negende slagbeurt kwam ook Michael Duursma (1-3) nog met een honkslag op de honken.
De Nederlandse honkbalploeg sluit zijn oefenserie in Arizona af met drie wedstrijden tegen China. De Chinese nationale ploeg, die voor de eerste ronde van de World Baseball Classic afreist naar Japan, bereidt zich momenteel op het Peoria Sports Complex, het trainingscomplex van Seattle Mariners in Arizona, voor.

Teams 1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
PVCC PUMAS 0 0 0 0 0 0 0 0 1 1 4 4
NEDERLAND 1 0 2 0 1 3 0 1 X 8 10 0

Werpcijfers Nederland:
Rob Cordemans (2): 3-0-0-0
Tom Stuifbergen (2): 2-0-2-0
Jonathan Balentina (1 1/3): 2-4-0-0
Wendell Floranus (1 1/3): 0-2-0-0
Mark Pawelek (2/3): 1-0-0-0
Jonatan Isenia (2/3): 1-0-1-0
Leon Boyd (2/3): 2-0-1-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page