Jurrjens en Orioles bereiken overeenkomst

Drie weken nadat Baltimore Orioles pitcher Jair Jurrjens heeft aangetrokken, hebben beide partijen een overeenkomst bereikt. De speler, die deel uitmaakt van de voorlopige selectie van Nederland voor de World Baseball Classis, heeft genoegen moeten nemen met een Minor League-contract.

Aanvankelijk werd de 27-jarige Jurrjens een Major League-contract ter waarde van $ 1,5 miljoen aangenoden. Dit bedrag kon door bonussen oplopen tot zelfs $ 4 miljoen. Bij medische testen bleek de rechterknie van de pitcher echter zwakker dan gedacht, waardoor Orioles terugkwam op zijn oorspronkelijke aanbod.
Jurrjens kreeg in september 2010 voor het eerst last van zijn rechterknie. Tijdens een bullpen-sessie op 17 september verrekte hij zijn buitenmeniscus, waarna hij op 19 oktober in Birmingham (Alabama) hieraan werd geopereerd. In 2011 en 2012 kreeg jij opnieuw last van zijn knie, waardoor hij zowel tussen 25 maart en 16 april 2011 en 2 tot 17 augustus 2012 op de disabled list werd gezet.

Aangenomen wordt dat de knieblessure waar Jurrjens het afgelopen seizoen mee kampte, de voornaamste reden is voor de tegenvallende prestaties bij Atlanta Braves, zijn vorige club. De Curaçaose pitcher kwam in 2012 tot een verdiende puntengemiddelde van 6.89. Mede daardoor moest hij na afloop van het vorige seizoen op zoek naar een nieuwe club.

Spring Training

Baltimore Orioles heeft nu het contract teruggebracht tot een Minor League-contract, waardoor Jurrjens minder geld zal ontvangen. Hoewel Jurrjens het seizoen waarschijnlijk nu moet starten in de Minor League, heeft de 27-jarige pitcher van Curaçao wel een uitnodiging ontvangen voor Spring Training van de hoofdmacht van Baltimore Orioles. Vandaag meldt Jurrjens zich in het kamp in Sarasota (Florida). De afgelopen weken hield Jurrjens zijn conditie op peil in Tampa, in afwachting van een overeenkomst met zijn nieuwe club.
In de selectie van manager Buck Showalter lijken pitchers Jason Hammel, Wei-Yin Chen, Chris Tillman en Miguel Gonzalez inmiddels zeker van een plaats in de rotatie.

Jurrjens maakt deel uit van de voorlopige selectie van het Nederlands team voor de World Baseball Classic. Hij liet echter vandaag weten deelname aan de WBC aan zich voorbij te laten gaan. Jurrjens kwam tot dusver alleen tijdens de World Baseball Classic van 2006 uit voor Oranje.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page