Profar laat World Baseball Classic schieten

Jurickson Profar neemt volgende week niet met het Nederlands team deel aan de World Baseball Classic. De talentvolle korte stop van Curaçao heeft dit zijn clubleiding vandaag laten weten. Profar twijfelde al lange tijd. Vorige week besloot ook pitcher Jair Jurrjens de WBC te laten schieten.

De bijna twintigjarige Profar was lange tijd onderwerp van gesprek in de Amerikaanse media. Al vroeg had de speler van Curaçao aangegeven Spring Training met Texas Rangers voorrang te geven boven een debuut voor het Nederlands team. Na druk vanaf Curaçao nam hij dat besluit vorige week alsnog in overweging. Zijn club had aangegeven de keuze van Profar, welke dat ook zou worden, te steunen.

Met nog twaalf dagen te gaan voor de start van de World Baseball Classic, heeft Profar nu de knoop definitief doorgehakt. Hij heeft de clubleiding laten weten bij zijn club in Arizona te blijven voor deelname aan de Cactus League en zich volledig te richten op het aankomende honkbalseizoen.

Grootste kans

Profar denkt met deze keuze de grootste kans te maken om een plek te verdienen in de hoofdmacht van Texas Rangers. Vooralsnog lijkt Elvis Andrus de aangewezen persoon voor de rol van korte stop. Profar zou eventueel genoegen moeten nemen met een rol als als reservespeler. Saillant detail daarbij is dat zijn grootste concurrent Elvis Andrus de komende maand voor Venezuela wel deel gaat nemen aan de World Baseball Classic.

De korte stop van Curaçao geldt momenteel als één van de grootste talenten uit het Amerikaanse profhonkbal. Juist daarom werd de keuze van Profar voor deelname aan de World Baseball Classic de afgelopen weken breeduit gemeten in de Amerikaanse pers. Vorig jaar september debuteerde Profar voor Texas Rangers in de Major League. Hij deed dat op spectaculaire wijze met een homerun in zijn eerste slagbeurt. Uiteindelijk kwam Profar tot drie hits in zeventien slagbeurten.

Jair Jurrjens

De afmelding van Profar is nog niet officieel bevestigd door de Nederlandse technische staf. Evenmin de afmelding van Jair Jurrjens. Maar de pitcher van Curaçao heeft inmiddels ook zijn club laten weten de World Baseball Classic aan zich voorbij te laten gaan. Jurrjens tekende afgelopen weekeinde bij Baltimore Orioles een Minor League-contract, nadat zijn nieuwe werkgever het aanvankelijk aanbod van een plaats in het Major League-team, had ingetrokken.

Jurrjens heeft zich inmiddels in het trainingskamp van Baltimore Orioles gemeld en heeft zijn eerste bullpen-sessie achter de rug. De komende weken moet Jurrjens laten zien of hij volledig is hersteld van de knieblessure, die hem vorig seizoen grotendeels parten speelde.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page