Nieuwe rol voor Bogaerts in Oranje

De Nederlandse honkbalbond KNBSB heeft van Boston Red Sox het verzoek gekregen om Xander Bogaerts tijdens de World Baseball Classic in te zetten als derde honkman of aangewezen slagman. Vandaag oefende de profhonkballer van Aruba voor de eerste keer op zijn nieuwe positie. Zaterdag reist hij af naar Taiwan om zich bij de Nederlandse selectie te voegen.

Tijdens het wereldkampioenschap van 2011, waar Bogaerts debuteerde voor het Nederlands team, kwam de profhonkballer nog voornamelijk uit als korte stop. Tijdens de World Baseball Classic krijgt Bogaerts een nieuwe rol. Boston Red Sox heeft met de technische staf van het Nederlands honkbalteam afgesproken dat hun toptalent alleen in wordt gezet als derde honkman en eventueel als aangewezen slagman.

Vandaag oefende Bogaerts voor het eerst op het derde honk. Tijdens een training met de Major Leaguers uit Boston in Fort Myers kreeg de Arubaan op het derde honk een serie grondballen. Donderdag wordt hij tijdens zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen ook ingezet als derde honkman. Bogaerts speelt dan met een splitsquad-team een oefenwedstrijd tegen Boston College Eagles.

Vervanger

De twintingjarige Bogaerts kreeg tijdens de oefeningen enkele tips van Will Middlebrooks, de huidige derde honkman van Boston Red Sox. Indien Middlebrooks geblesseerd raakt, moet Bogaerts zijn vervanger worden in de hot corner. Voor de positie van korte stop is met Stephen Drew en Jose Iglesias niet direct extra achtervang nodig.

Voor de Nederlandse manager Hensley Meulens komt het verzoek goed uit. De Curaçaose coach heeft een luxeprobleem voor de positie van korte stop. Voorlopig lijkt Atlanta Braves-speler Andrelton Simmons de aangewezen persoon om de World Baseball Classic als korte stop te starten.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page