Shut-out zege Oranje

Nederland heeft zijn oefenstage in Arizona afgesloten met een 8-0 overwinning tegen China. Profhonkballers Randolph Oduber en Kalian Sams sloegen voor Oranje homeruns. In een extra negende slagbeurt bracht Nederland de onofficiële eindstand bovendien op 9-0. Vanavond reist de Nederlandse selectie door naar Taiwan.

Manager Hensley Meulens kan meer dan tevreden terugkijken op het eerste deel van de voorbereiding op de World Baseball Classic. Van de zes oefenwedstrijden die Nederland in het Amerikaanse Arizona speelden, werden er vijf gewonnen. Met de nationale ploeg van China werd driemaal op rij overtuigend afgerekend.

De Nederlandse pitchers lieten zich vanavond op het Peoria Sports Complex andermaal van hun goede kant zien. De werpers van pitching-coach Bert Blijleven stonden in negen innings slechts vier honkslagen en geen enkel punt toe. Startend pitcher Rob Cordemans gooide drie strikeouts, waarna zijn vijf opvolgers daar nog eens zes keer drie slag aan toevoegden. Nieuwkomer Mark Pawelek liet andermaal een goede indruk achter. De linkshandige reliever gooide in één inning twee keer drie slag.

Thuishaven

Kalian Sams wees Oranje vandaag de weg. Op het Peoria Sports Complex, de thuishaven van zijn werkgever Seattle Mariners, joeg de buitenvelder al in de eerste inning de bal over de omheining. In zijn rondje over de honken nam Sams zowel Nick Urbanus (vier wijd) als Hainley Statia (tweehonkslag) mee over de thuisplaat.
Twee innings later zorgde Sams ook voor het vierde Nederlandse punt. Met een opofferingsslag in het rechtsveld stuurde hij opnieuw Nick Urbanus over de thuisplaat.

In de vijfde inning was het vervolgens de beurt aan Randolph Oduber. De speler uit de organisatie van Washington Nationals sloeg zijn eerste homerun in dienst van Oranje. Deze hekklap was goed voor twee punten, want ook Danny Rombley kon hierop scoren. De speler van Vaessen Pioniers was door een honkslag op de honken gekomen. Een inning later sloeg Rombley opnieuw raak. Nu voor twee honken. Daarmee stuurde hij Michael Duursma (vier wijd) en Bas Nooij (veldfout) over de thuisplaat om het verschil tot 8-0 te vergroten.

Extra slagbeurt

Bij een 8-0 voorsprong kreeg Nederland als thuisploeg in de negende inning een extra slagbeurt. Nick Urbanus wist daarin nog een negende punt voor Nederland te scoren. De speler van Texas Rangers produceerde een tweehonkslag en kon binnenlopen op een hit van Hainley Statia. Dat bracht het totaal aantal honkslagen voor Nederland op acht.
Nick Urbanus (2 uit 3), Danny Rombley (2 uit 4) en Hainley Statia (2 uit 5) hadden er elk twee. Kalian Sams (1 uit 1) en Randolph Oduber (1 uit 5) sloegen de homeruns. Zes van die hits waren bovendien goed voor meerdere honken. Urbanus produceerde twee tweehonkslagen. Statia en Rombley hadden elk één tweepitter.

De Oranje-spelers moeten op het Minor League trainingcomplex in Scottsdale nu plaats maken voor de Major Leaguers  van San Francisco Giants. Nederland vliegt zodoende vannacht nog door naar Taiwan voor de tweede helft van de voorbereiding. Die omvat in ieder geval een oefenwedstrijd op zondag tegen de nationale Cubaanse ploeg, dat momenteel in de voorbereiding op de World Baseball Classic in Taiwan verblijft.

Teams 1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
CHINA 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4 0
NEDERLAND 3 0 1 0 2 2 0 0 1 9 8 0

Werpers Nederland:
Rob Cordemans (3): 3-0-1-0
David Bergman (2): 1-0-0-0
Wendell Floranus (1): 1-1-1-0
Leon Boyd (1): 1-0-1-0
Mark Pawelek (1): 2-0-1-0
Loek van Mil (1): 1-0-0-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page