Tweede zege Nederland tegen China

De Nederlandse honkballers hebben ook hun tweede oefenwedstrijd tegen China gewonnen. Op het Peoria Sports Complex werd ditmaal met 3-8 gewonnen. Oranje kwam tot maar liefst achttien honkslagen, waarvan vier voor eerste honkman Curt Smith. Vandaag speelt Nederland zijn derde en laatste wedstrijd uit de oefenserie tegen het nationale team van China, waarna de ploeg later op de dag per vliegtuig vertrekt naar Taiwan.


Nederland liet opnieuw niet lang op zich wachten. Evenals in de eerste oefenwedstrijd opende de formatie van manager Hensley Meulens ook nu in de eerste inning meteen de score. Randolph Oduber trapte andermaal af met een driehonkslag en kon het eerste punt scoren op een hit van Nick Urbanus. Honkslagen van Yurendell de Caster, Kalian Sams en Curt Smith zorgden hierna voor nog eens drie runs.

Verdedigend stond startend pitcher Tom Stuifbergen in de eerste drie innings slechts één punt toe. Na de Chinese run in de tweede gelijkmakende slagbeurt nam Oranje direct verder afstand. Curt Smith en Dashenko Ricardo openden de slagbeurt met honkslagen. Ricardo sneuvelde nog wel op een grondbal van Kemp, maar op diezelfde klap wist Smith wel veilig de thuisplaat te bereiken. Een tweehonkslag van Michael Duursma bracht hierna Kemp en Duursma in scoringspositie, waarna eerst Kemp kon scoren op een opofferingsslag van Danny Rombley, waarna Duursma de voorsprong tot 1-7 vergrootte op een grondbal van Randolph Oduber.

Honkslagen

Kalian Sams scoorde in de vierde inning het achtste en laatste punt voor Nederland. Hij kon na zijn honkslag opschuiven naar het derde honk toen ook Curt Smith raak sloeg. Een opofferingsslag van Dashenko Ricardo stelde hem hierna in staat om veilig de thuisplaat te bereiken. China wist deze achterstand geen enkele keer goed te maken. Op het pitchen van Kevin Heijstek en Jonatan Isenia wisten de Chinese honkballers in de vijfde en zevende inning nog wel te scoren, maar verder dan drie punten kwam de ploeg dit duel niet.

Manager Hensley Meulens gebruikte dit duel zes pitchers. Tom Stuifbergen nam de eerste drie innings voor zijn rekening. Hij werd opgevolgd door Kevin Heijstek (twee innings), Bayron Cornelisse (één inning), Jonatan Isenia (twee innings), Jonathan Balentina (één inning) en Berry van Driel (één inning). De Nederlandse slagploeg kwam dit duel tot maar liefst achttien honkslagen. Curt Smith (4 uit 5) was met vier hits de beste slagman bij Oranje. Kalian Sams (3 uit 5, waaronder een driehonkslag) en Michael Duursma (3-5) namen er elk drie voor hun rekening. Yurendell de Caster (2 uit 4), Dasenko Ricardo (1 uit 2), Danny Rombley (1 uit 2), Dwayne Kemp (2 uit 5), Nick Urbanus (1 uit 4) en Randolph Oduber (1 uit 5) sloegen de overige hits.

Cuba

Vandaag volgt om 10.00 uur lokale tijd de derde en laatste oefenwedstrijd tegen China. Hierna vliegt de Nederlandse selectie naar Taiwan voor de tweede helft van de voorbereiding op de World Baseball Classic. In Taiwan voegen ook Andruw Jones en Wladimir Balentien zich bij de selectie. Later volgen ook de spelers, die momenteel met de hoofdmacht van hun Amerikaanse club deelnemen aan Spring Training. In Taiwan worden nog enkele oefenwedstrijden gespeeld. Zo is onder meer zondag in Taichung Cuba de tegenstander.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page