Relletjes rond WBC-deelnemers

Een spionagerel en ruzie om een bal. De World Baseball Classic is nog niet eens begonnen, maar nu zijn de teams die in Azië het toernooi starten, al op scherp gezet.

Taiwan moest deze week door het stof nadat honkbalscouts van dat land waren ontmaskerd tijdens een oefenwedstrijd tussen de Zuid-Koreaanse nationale ploeg en het Zuid-Koreaanse gelegenheidsteam NC Dinos. De vier professionele scouts hadden zich voorgedaan als scheidsrechters in opleiding tijdens de wedstrijd in het Dou Liou Stadium. Pas in de vierde inning werd het viertal ontmaskerd, nadat ze wel heel veel interesse hadden getoond in de snelheid van de worpen van de Zuid-Koreaanse pitchers, waarna de vier scouts het stadion uit werden gestuurd.

De rel liep hoog op en kon uiteindelijk worden gesust nadat de Chinese Professional Baseball League (CPBL) dinsdag per e-mail zijn excuses had aangeboden aan de Korea Baseball Organization (KBO).

Mysterieuze bal

Een dag later kreeg ook Cuba zijn rel. De oefenwedstrijd van de Cubanen tegen NC Dinos moest vlak voor de start worden afgeblazen nadat beide teams oneningheid hadden gekregen over de bal waarmee gespeeld zou gaan worden. Naar verluid hadden beide teams onderling afgesproken elk met een eigen bal te gooien. Maar vlak voor aanvang van de wedstrijd kwamen de Cubaanse honkballers met de eis dat beide teams gebruik diende te maken van een bal van het Amerikaanse merk Brett Bros.

De technische staf van NC Dinos vond het risico op blessures met deze bal te groot. Cuba probeerde hierna nog twee andere soortgelijke ballen, waaronder een volgens de Zuid-Koreanen ‘mysterieuze bal’. Maar nadat geen overeenstemming kon worden bereikt, keerden de Cubaanse honkballers onverrichter zake terug naar hun hotel.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page