Vier extra oefenduels Nederland

De Nederlandse honkballers spelen in de aanloop naar de World Baseball Classic nog vier extra oefenwedstrijden. Eén daarvan is tegen de nationale ploeg van Cuba, dat zich eveneens in Taiwan voorbereidt op de WBC.

Het Nederlands team reisde dinsdag door van Arizona naar Taiwan voor de tweede helft van de voorbereiding op de World Baseball Classic. In de Verenigde Staten werden al zes oefenwedstrijden gespeeld. In het Taiwanese Taichung komen daar de komende week nog eens vier bij.

Zaterdag staat de eerste oefenwedstrijd op het programma. Om 19.00 uur lokale tijd treft Nederland dan Taichung All Stars. Ook op dinsdag 26 februari en donderdag 28 februari wordt tegen gelegenheidsteams geoefend. Dinsdag is Industrial All Stars om 14.30 uur de tegenstander. Twee dagen later wordt gespeeld tegen het Taichung University All-Stars. Dit duel start om 18.00 uur.

Cuba

Gisteren oefende ook de Australische nationale ploeg al tegen Taichung University All-Stars. Dat leverde een 7-1 overwinning op voor de Aussies, die evenals Nederland voor de World Baseball Classic zijn ingedeeld in poule B. Een dag eerder werd door Australië geoefend tegen Cuba, dat eveneens momenteel in Taiwan verblijft. De Cubaanse honkballers wonnen het oefenduel in het Taichung Stadium met 3-5.

Cuba is deze week ook nog een keer de tegenstander van Nederland in de voorbereiding op de World Baseball Classic. Zondag spelen beide teams om 19.00 uur in het Taichung Stadium tegen elkaar. Volgende week reist het Cubaanse team door naar Japan voor hun start van de WBC in Tokyo.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page