Simmons en Bernadina enige MLB’ers in Oranje

Als Nederland volgende week zaterdag de World Baseball Classic start met een wedstrijd tegen Olympisch kampioen Zuid-Korea, zijn Andrelton Simmons en Roger Bernadina de enige spelers uit de Major League in de selectie van Oranje. Een selectie waarvan bovendien de helft geen profcontract heeft. De nieuwste toevoeging aan het team is Corendon Kinheim-speler Quintin de Cuba.

Met zeventien seizoenen in de Major League is aangewezen slagman/buitenvelder Andruw Jones de meest ervaren speler in de definitieve 28-koppige selectie, die manager Hensley Meulens woensdag heeft moeten inleveren bij Major League Baseball. Jones verhuisde deze winter naar de Japanse profcompetitie, waarmee nu Andrelton Simmons (Atlanta Braves) en Roger Bernadina (Washington Nationals) de enige Major Leaguers zijn uit de selectie van Oranje.

Vier spelers (Jonathan Balentina, Mark Pawelek, Dashenko Ricardo en Curt Smith) hebben zelfs momenteel geen club. Negen andere spelers komen uit in de Nederlandse hoofdklasse. De meest verrassende naam daarbij is die van Corendon Kinheim-speler Quintin de Cuba. De catcher werd pas recent aan de selectie toegevoegd. Woensdag vloog De Cuba naar Taiwan, waar hij zich gisteren voor het eerst bij de selectie voegde. Dwayne Kemp is naar Taiwan meegereisd als reservespeler.

Afscheid

Dinsdagnacht reisde de Nederlandse selectie van Arizona door naar Taiwan, de laatste halte voor de World Baseball Classic. Daar arriveren de komende dagen ook de overige internationals. Enkele spelers moesten in Arizona afscheid nemen van het team. Hoofdklassespelers Danny Rombley en Bayron Cornelisse keerden terug naar Nederland. Zij maken geen deel uit van de definitieve 28-koppige selecite, die Meulens woensdag heeft moeten inleveren bij Major League Baseball.

Naast dit tweetal hebben ook pitchers Wendell Floranus, catchers Danny Arribas en Phildrick Llewellyn en binnenvelder Nick Urbanus het traininskamp moeten verlaten. Enkele andere spelers uit de voorlopige selectie hebben manager Meulens om verschillende redenen laten weten de World Baseball Classic aan zich voorbij te laten gaan. Dit zijn pitchers Juan Carlos Sulbaran, Jair Jurrjens en Kenley Jansen (die maandag moest worden geopereerd aan een ingegroeide teennagel) en binnenvelders Jurickson Profar en Sharlon Schoop. Eerder haakten catchers Spencer Kieboom en Shawn Zarraga al gebelesseerd af.

Selectie Nederland

Pitchers (13):
Jonathan Balentina, David Bergman (Corendon Kinheim), Leon Boyd (Burnaby Bulldogs), Rob Cordemans (L&D Amsterdam), Berry van Driel (DOOR Neptunus), Kevin Heijstek (L&D Amsterdam), Jonathan Isenia (Baltimore Orioles), Diegomar Markwell (DOOR Neptunus), Shairon Martis (Minnesota Twins), Loek van Mil (Cincinnati Reds), Mark Pawelek (geen club), Tom Stuifbergen (Minnesota Twins) en Orlando Yntema (DOOR Neptunus).

Catchers (3):
Quintin de Cuba (Corendon Kinheim), Bas Nooij (L&D Amsterdam) en Dashenko Ricardo (geen club).

Binnenvelders (7):
Xander Bogaerts (Boston Red Sox), Yurrendel de Caster (Winnipeg Goldeyes), Michael Duursma (L&D Amsterdam), Jonathan Schoop (Baltimore Orioles), Andrelton Simmons (Atlanta Braves), Curt Smith (geen club) en Hainley Statia (Milwaukee Brewers).

Buitenvelders (5):
Wladimir Balentien (Yakult Swallows), Roger Bernadina (Washington Nationals), Andruw Jones (Rakult Eagles), Randolph Oduber (Washington Nationals) en Kalian Sams (Seattle Mariners).

Technische staf:
Hensley Meulens – manager
Brian Farley – bench coach
Bert Blyleven – pitching coach
Steve Janssen – bullpen coach
Tjerk Smeets – hitting coach
Wim Martinus – coach
Ben Thijssen – coach
Peter Meijers – teammanager
Rob Tamminga – fysiotherapeut
Pepijn van Ingen – fysiotherapeut
Ton Meiresonne – materiaal
Duco Abspoel – perschef

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page