Farley verlaat trainingskamp Oranje

Bench-coach Brian Farley heeft het trainingskamp van het Nederlands team in Taiwan verlaten. De honkbalbond KNBSB heeft dit vandaag bekendgemaakt. De redenen hiervoor liggen in de persoonlijke sfeer. Robert Eenhoorn heeft de taken van Farley per direct overgenomen.

Brian Farley leidde het Nederlands team in 2011 naar de wereldtitel. Voor de World Baseball Classic moest hij een stap terug doen om plaats te maken voor San Francisco-coach Hensley Meulens. Wel reisde Farley als bench-coach mee naar het trainingskamp in Scottsdale en deze week naar Taichung.

Nog voor de start van de World Baseball Classic heeft Farley nu het trainingskamp om persoonlijke redenen moeten verlaten. Technisch directeur Robert Eenhoorn, die twee weken geleden al het Nederlands team achterna was gereisd en om die reden bij de selectie in Taiwan verbleef, heeft de taken van Farley overgenomen. Dat deed hij al tijdens de met 10-5 verloren oefenwedstrijd tegen Taichung University.

Farley keert niet meer terug voor de start van de World Baseball Classic. Dit betekent dat Eenhoorn ook plaats in de dug-out zal nemen als Oranje zaterdag in het Intercontinental Baseball Stadium in Taichung het toernooi start tegen Olympisch kampioen Zuid-Korea.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page