Nederland met shut-out te sterk voor Cuba

Nederland heeft vandaag ook zijn oefenwedstrijd tegen Cuba gewonnen. In Taichung was de defensie van Oranje uiterst sterk. De Nederlandse pitchers stonden geen enkel punt toe en leidden Nederland naar een solide 5-0 overwinning. Eerder werden ook al drie wedstrijden gewonnen tegen China, dat evenals Cuba uitkomt in poule A van de World Baseball Classic.

Nederland opende vandaag in het Taiwanese Taichung de score in de derde inning toen Michael Duursma (honkslag) op het pitchen van Ismel Jiménez vanaf het tweede honk binnen werd geslagen door Hainley Statia. In de vierde inning verdubbelde Wladimir Balentien met een solohomerun de voorsprong naar 0-2.

Met een tweehonkslag maakte Kalian Sams hierna een einde aan het heuveloptreden van de Cubaanse starter Ismel Jiménez. De wissel haalde weinig uit, want na een gestolen honk sloeg ook Curt Smith raak. Daarop kon Sams voor het derde Nederlandse punt zorgen. In de zevende inning profiteerde Nederland van twee Cubaanse veldfouten, waaronder één na een stootslag van Bas Nooij. In deze slagbeurt sloegen Curt Smith en Hainley Statia honkslagen voor Nederland.
Cuba kreeg een laatste kans na honkslagen in de negende inning van Yulieski Gourriel en Frederich Cepeda. Closer Leon Boyd hield zijn hoofd echter koel en schakelde hierma José Abreu uit voor de laatste nul.

Beste slagman

Winnend werper werd Diegomar Markwell. Hij gooide vijf solide innings met twee keer drie slag en slechts vier honkslagen tegen. Zijn opvolgers Kevin Heijstek,  Jonathan Balentina en Leon Boyd kregen hierna samen nog maar vier hits tegen. Beste slagman bij Cuba werd rechtsvelder Yasmani Tomás, die dit duel tot drie hits in drie slagbeurten kwam. De Nederlandse honkballers kwamen tot tien honkslagen en maakten één fout. Cuba sloeg acht hits en maakte twee fouten.

De honkslagen kwamen van Hainley Statia (3 uit 4), Kalian Sams (2 uit 4), Curt Smith (2 uit 4), Wladimir Balentien (1 uit 2), Michael Duursma (1 uit 3) en Yurendell de Caster (1 uit 4). Balentien kreeg bovendien twee keer drie slag. Andruw Jones zelfs drie keer in vier slagbeurten.
Bij Nederland was Randolph Oduber (linksveld) opnieuw de openingsslagman. Hij werd gevolgd door Hainley Statia (tweede honk), Yurendell de Caster (derde honk), Wladimir Balentien (rechtsveld), Andruw Jones (aangewezen slagman), Kalian Sams (midveld), Curt Smith (eerste honkman), Dashenko Ricardo (catcher) en Michael Duursma (korte stop). Later in de wedstrijd kregen ook Quintin de Cuba en Bas Nooij nog speeltijd.

Voor Cuba was het nog maar het tweede verlies in deze voorbereiding. En de eerste keer dat de Cubanen niet tot scoren kwamen. Eerder werd met 6-5 verloren van Chinese Taipei. Daarna werd wel gewonnen van Australië (5-3) en Chinese Taipei (20-11).

Teams 1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
CUBA 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 8 2
NEDERLAND 0 0 1 2 0 0 2 0 X 5 10 1

Werpers Nederland
Diegomar Markwell (5): 2-0-4-0
Kevin Heijstek (2): 0-0-1-0
Jonathan Balentina (1): 0-0-1-1
Leon Boyd (1): 1-0-2-0

Werpers Cuba
Ismel Jiménez (3 1/3+1 man): 5-0-5-0
Freddy A. Alvarez (3 2/3): 5-0-4-2
Danny Betancourt (2/3): 0-0-0-0
Vladimir García (1/3): 0-1-1-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page