Sams en Jones slaan Oranje naar winst

Nederland heeft zijn oefencampagne in Taiwan vandaag vervolgd met een 6-0 overwinning tegen een CPBL Industrial All-Star team, een gelegenheidsteam met spelers uit Taiwan. Voor Oranje sloegen Andruw Jones en Kalian Sams homeruns. Het was de eerste wedstrijd dat manager Hensley Meulens de beschikking had over zijn volledige selectie.


De Nederlandse honkballers openden de score in het Intercontinental Baseball Stadium in de tweede inning. Wladimir Balentien (vier wijd) en Xander Bogaerts (honkslag) konden binnenlopen op een tweehonkslag van Curt Smith. Twee innings later was die voorsprong al opgelopen tot 5-0 nadat eerst Curt Smith met een honkslag nu Andruw Jones over de thuisplaat had gestuurd. Jones kon na zijn vier wijd twee honken opschuiven door een wilde worp en een grondbal van Xander Bogaerts. Vervolgens sloeg Seattle Mariners-speler Kalian Sams in diezelfde inning nog de bal het stadion uit. Dat kunststukje deed Jones hem twee innings later na. Hij bracht met zijn solohomerun de 6-0 eindstand op het scorebord.

Verdedigend had Oranje weinig te vrezen van de Taiwanese All Stars. Pitchers Rob Cordemans, Tom Stuifbergen, David Bergman, Mark Pawelek en Loek van Mil stonden samen slechts zes honkslagen toe.

Bank

De afgelopen dagen hadden onder meer binnenvelders Xander Bogaerts en Andrelton Simmons en buitenvelder Roger Bernadina zich bij de selectie gevoegd. De drie spelers konden vandaag voor de eerste maal aan de bak tegen het CPBL Industrial All-Star team. Voor Simmons was dat bovendien zijn eerste wedstrijd in dienst van Oranje.

De korte stop van Atlanta Braves nam in de slagvolgorde de plaats in van openingsslagman Randolph Oduber, die door de komst van Bernadina de wedstrijd op de bank moest beginnen. Xander Bogaerts startte op het derde honk, de positie die in eerdere oefenwedstrijden werd ingenomen door Yurendell de Caster.
Jonathan Schoop nam plaats op het tweede honk, Curt Smith op het eerste honk en Dashenko Ricardo was dit duel de catcher.  Het buitenveld werd bezet door Kalian Sams (linksveld), Roger Bernadina (midveld) en Wladimir Balentien (rechtsveld). Andruw Jones was dit duel de aangewezen slagman.

Honkslagen

Nederland kwam tot zes honkslagen die werden geslagen door Curt Smith (2 uit 3), Xander Bogaerts (2 uit 3), Andruw Jones (1 uit 3) en Kalian Sams (1 uit 3).

Donderdag speelt Nederland zijn laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op de World Baseball Classic. Dan wordt in Taichung in het Douliou Stadium ’s middags lokale tijd gespeeld tegen het CPBL University All-Star team. Woensdag en vrijdag staan centrale trainingen in het Intercontinental Stadium op het programma.

Werpcijfers Nederland
Rob Cordemans (4): 2-0-2-0
Tom Stuifbergen (3): 1-0-3-0
David Bergman (2/3): 1-0-0-0
Mark Pawelek (1/3): 0-0-0-0
Loek van Mil (1): 1-0-1-0

Werpcijfers CPBL Industrial All-Stars
Eerste pitcher (2): 3-1-2-0
Tweede pitcher (2): 1-1-2-0
Derde pitcher (1): 0-0-0-0
Vierde pitcher (1/3+2 man): 0-0-2-0
Vijfde pitcher (2/3): 2-0-0-0
Zesde pitcher (1): 0-0-0-0
Zevende pitcher (1): 0-1-0-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page