Nederland sluit oefencampagne af met winst

Het Nederlands honkbalteam heeft vandaag zijn vierde en laatste oefenwedstrijd in Taiwan gewonnen. In het Douliou Stadium werd CPBL University All Stars met 4-1 verslagen. Wladimir Balentien scoorde twee van de vier Nederlandse punten. In de eerste inning sloeg hij de bal het stadion uit voor zijn tweede homerun tijdens deze oefencampagne.

Met twee man uit opende Wladimir Balentien vandaag al in de eerste inning de aanval. Hij joeg één van de eerste pitches die hij zag het Douliou Stadium uit. Hij nam in zijn rondje over de honken ook Roger Bernadina mee. Drie innings later verdubbelde Nederland zijn voorsprong. Nu sloegen Balentien en Andruw Jones honkslagen. De twee spelers uit de Japanse profcompetitie konden hierna scoren op een rake klap in het midveld van Kalian Sams. Nederland kreeg nog een nieuwe kans in de zevende inning. Maar na honkslagen van Xander Bogaerts en Curt Smith sneuvelde Sams met twee man uit ditmaal door een grondbal.

De Nederlandse slagploeg kwam dit duel tot acht honkslagen. Wladimir Balentien kwam in vier slagbeurten tot drie honkslagen. Curt Smith (1 uit 2), Kalian Sams (1 uit 3), Xander Bogaerts (1 uit 3), Roger Bernadina (1 uit 4) en Andruw Jones (1 uit 4) sloegen de overige hits.
Manager Hensley Meulens gebruikte zeven pitchers. Shairon Martis speelde zijn eerste wedstrijd voor Oranje in de voorbereiding op de World Baseball Classic. Hij kon om die reden drie innings blijven staan. Zes andere pitchers gooiden samen de overige zes innings, waarbij alleen Berry van Driel in de zevende inning een tegenpunt hoefde te incasseren. De Nederlandse pitchers kregen in negen innings tien honkslagen tegen.

Voorbereiding

Het Nederlands team startte het duel met Andrelton Simmons (korte stop), Jonathan Schoop (tweede honk), Roger Bernadina (midveld), Wladimir Balentien (rechtsveld), Andruw Jones (aangewezen slagman), Xander Bogaerts (derde honk), Curt Smith (eerste honk), Kalian Sams (linksveld) en Dashenko Ricardo (catcher).
In het slot van de wedstrijd kregen ook Randolph Oduber (rechtsveld), Yurendell de Caster (eerste honk) en Bas Nooij (catcher) nog speeltijd

Nederland sluit zijn voorbereiding op de World Baseball Classic morgen af met een centrale training in het Intercontinental Baseball Stadium in Taichung. Een dag later begint in dat stadion het toernooi met een wedstrijd tussen Chinese Taipei en Australië. Later op die dag start Oranje het toernooi met een wedstrijd tegen Zuid-Korea.

Werpcijfers Nederland
Shairon Martis (3): 1-0-5-0
Jonatan Isenia( 1): 1-0-0-0
Kevin Heijstek (1): 0-0-1-0
Jonathan Balentina (1): 0-0-0-0
Berry van Driel (1): 2-1-1-0
Mark Pawelek (1): 3-0-2-0
Leon Boyd (1): 0-0-1-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page