Pitcher Yoon start tegen Nederland

De 26-jarige Yoon Suk-Min wordt morgen voor Zuid-Korea de startend pitcher in de wedstrijd tegen Nederland. De speler van Kia Tigers, dat uitkomt in de Korea Baseball Organisation, gooide in de voorbereiding op de World Baseball Classic in twee oefenwedstrijden zes puntloze innings. Voor Nederland beklimt Diegomar Markwell als starter de heuvel.

De Zuid-Koreaanse selectie van manager Ryu Joong-il, dat niet de beschikking heeft over spelers uit de Minor en Major League, had een weinig succesvolle voorbereiding op de World Baseball Classic. Het leverde de ploeg zelfs al de kritiek op dat dit het slechtste nationale team van Zuid-Korea ooit was. Daarbij moest vooral de pitching het ontgelden. Manager Ryu Joong-il wuifde de kritieken weg en voorspelde zelfs de prestaties van 2006 (halve finale) en 2009 (verliezend finalist) te verbeteren. Ryu is dit jaar de coach van Rick van den Hurk bij Samsung Lions.

In de bekritiseerde pitching-staff was Yoon Suk-Min de afgelopen dagen de uitzondering. De 26-jarige rechtshandige pitcher kwam in twee wedstrijden uit tegen NC Dinos, een Zuid-Koreaanse profselectie. Yoon maakte in 2005 zijn debuut in de professionale Koreaanse competitie. In 2008 werd hij de pitcher met het laagste verdiende puntengemiddelde in de KBO. Drie jaar later werd Yoon zelfs uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler. Hij won in dat jaar de Triple Crown voor pitchers met zeventien overwinningen, 178 strikeouts en een verdiende puntengemiddelde van 2.45.

Goede staat van dienst

Yoon, die hoopt in de toekomst een contract te verdienen bij een Amerikaanse profclub, heeft een goede staat van dienst bij het nationale team. Hij nam met Zuid-Korea deel aan twee Aziatische Spelen, één keer de Olympische Spelen en eenmaal de World Baseball Classic. In 34 1/3 innings gooide hij 32 keer drie slag en kwam hij tot een verdiende puntengemiddelde van 1.05. Met de nationale ploeg van Zuid-Korea won Yoon in 2008 Olympisch goud. In 2009 nam hij deel aan de World Baseball Classic. Op beide toernooien verloor hij geen enkele wedstrijd. Hij was tijdens de WBC de winnend werper in de halve finale-wedstrijd tegen Venezuela.

Yoon gooit een fastball met een snelheid tot m150 kilometer per uur. Die wisselt de Koreaanse pitcher af met een curveball en slider. Tijdens de World Baseball Classic krijgen de pitchers te maken met een pitch-count. Een pitcher mag in de eerste ronde maximaal 65 ballen gooien.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page