Meulens: ‘Dit was onze A-game’

“Ik wil mijn excuus aanbieden aan het Koreaanse volk voor deze slechtste wedstrijd ooit”, ging de Zuid-Koreaanse manager Ryu Joong-il vandaag na de 5-0 nederlaag tegen Nederland door het stof. Meulens gaf daarvoor al het krediet aan zijn eigen spelers: “We hebben vandaag onze ‘A-game’ gespeeld.”

“Dit was één van de slechtste wedstrijden uit onze geschiedenis. Verdedigend speelden we slecht en ook onze pitchers lieten slecht spel zien”, aldus de verliezend manager Ryu Joong-il. Meulens was van mening dat de Zuid-Koreaan daarmee de prestaties van Nederland tekort deed. “Dit is een heel sterk Zuid-Koreaans team”, liet de Nederlandse bondscoach na afloop weten. “Hun manager zegt misschien dat ze niet goed hebben gespeeld vandaag, maar wij hebben onze beste wedstrijd gespeeld.”

Daarbij speelden de pitchers een belangrijke rol volgens Meulens. “In honkbal gaat het om pitching en defensie. Wij speelden vandaag verdedigend een hele goede wedstrijd en kregen een hele goede start van Diegomar Markwell.” Maar ook aanvallend liet Nederland van zich horen. Meulens: “De grote jongens hebben vandaag gedaan wat ze moesten doen.” Nederland combineerde zijn goede pitching met tien honkslagen, waaronder vier tweepitters. “Dat is onze winstformule. Daarom hebben wij vandaag onze eerste wedstrijd gewonnen.”

Vertrouwen

De manager van Curçao kijkt met vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd tegen Chinese Taipei. “We hebben de afgelopen tijd zoveel wedstrijden gespeeld die niet van betekenis waren. Als je dan een wedstrijd speelt zoals vanavond en je verslaat één van de beste teams van de wereld, dan geeft dat natuurlijk zelfvertrouwen.” Lang tijd om van de overwinning te genieten is er niet. “We moeten nu de bladzijde omslaan. Die wedstrijd is voorij. Over nog minder dan 24 uur spelen we tegen nog een sterk team. Daar moeten we ons nu op voorbereiden.”

De volgende tegenstander is Chinese Taipei. De gastheer opende eerder op de dag het toernooi met een 4-1 overwinning tegen Australië. Ook de Taiwanese honkballers produceerden tien honkslagen. Nederland kan zichzelf een grote dienst bewijzen door morgen ook gastheer Chinese Taipei te verslaan.  Daarvoor stuurt Meulens Minnesota Twins-pitcher Tom Stuifbergen naar de heuvel.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page