Meulens: ‘De rollen waren omgedraaid’

Met slechts één honkslag kon Nederland vandaag tegen Chinese Taipei een nederlaag niet voorkomen. De Taiwanese gastheer was met 8-3 een maatje te groot voor de Nederlandse slagploeg. “We speelden goed. Maar onze knuppels waren stil vandaag”, kon een teleurgestelde manager Hensley Meulens na afloop alleen maar concluderen.

Nederland begon de wedstrijd nog wel goed, zag ook Meulens. “Dashenko Ricardo had een belangrijke honkslag. Maar we konden hier niet meer van profiteren. Daarna verschoof het momentum.” Onder aanvoering van het uitzinnige thuispubliek trok Chinese Taipei het initiatief naar zich toe. “De energie is de hele wedstrijd voelbaar. Het publiek blijft zijn spelers aanmoedigen. Zelfs als wij aan slag zijn. Dat zorgt voor een hele andere adrenaline. Maar onze spelers vonden dat heerlijk. We hebben daar vooraf al over gesproken. We hebben vaker hier gespeeld en hebben hier dus eerder mee te maken gehad. Wat dat betreft neem ik mijn hoed af voor onze spelers. Als je daar niet mee om kan gaan, hoor je hier ook niet.”

Niettemin zorgden de aanmoedigingen er wel voor dat Chinese Taipei vanaf de vierde inning de leiding in de wedstrijd over kon nemen. Meulens: “Tom Stuifbergen begon erg goed. In de vierde inning liep hij tegen een muur op. Hij dacht een slagbal te gooien, maar die werd wijd gegeven. Daarna kwam een vrije loop. Dat zorgde voor een sneeuwbaleffect.” Shairon Martis kwam op de heuvel, maar kon niet voorkomen dat Chinese Taipei verder uitliep. “Martis gooide een slechte bal en moest daardoor een homerun opgeven.”

Groot contrast

Uiteindelijk beet Oranje met 8-3 in het stof. “We speelden goed. Maar onze knuppels waren stil vandaag. Dat was een groot contrast met gisteren. Toen waren we verdedigend sterk en hadden we een paar honkslagen. Vandaag waren de rollen omgedraaid.” Nederland had tussen de avondwedstrijd tegen Zuid-Korea van gisteren en de middagwedstrijd van vandaag weinig rust. Meulens: “We kwamen gisteravond pas laat terug bij het hotel en moesten vanmorgen alweer op het veld zijn voor de volgende wedstrijd. Maar dat is geen excuus. We hebben voldoende rust gekregen. Onze tegenstander was vandaag gewoon beter. We hebben onze best gedaan. Maar de bal rolde gewoon niet onze kant op vandaag.”

Niettemin maakt Meulens zich nog geen zorgen over zijn slagploeg. “Het is geen probleem. Chinese Taipei had vandaag goede pitching. Wij waren aan slag iets te agressief. Daardoor kon Chinese Taipei onze knuppels temmen. Wij hebben goede slagmannen. Maar je hebt nu eenmaal hoogtepunten en dieptepunten. We moeten dinsdag sterk terugkomen en de wedstrijd tegen Australië winnen om naar de volgende ronde door te kunnen.” Dat zal volgens Meulens niet eenvoudig worden. “Elke tegenstander op dit toernooi heeft een sterk team. Australië zal het ons niet gemakkelijk maken. Ze hebben goede pitchers in de bullpen en een paar slagmannen die goed kunnen slaan. We zullen dus goed moeten pitchen en punten moeten scoren. Eén honkslag en drie punten is tegen Australië niet voldoende.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page