Manager John Deeble: ‘We leven nog’

Het Nederlands honkbalteam heeft vandaag in het Taichung Baseball Stadium zijn laatste training afgewerkt in de voorbereiding op de belangrijke wedstrijd tegen Australië. De formatie van manager Hensley Meulens heeft een overwinning nodig om de tweede ronde te kunnen bereiken.

Het Nederlands honkbalteam kwam in de eerste wedstrijd van de World Baseball Classic al in een zeer gunstige uitgangspositie voor een plaats in de tweede ronde nadat Olympisch kampioen Zuid-Korea met 5-0 werd verslagen. Een pijnlijke 8-3 nederlaag tegen Chinese Taipei zorgde er hierna echter voor dat Nederland nu tegen Australië alsnog moet vechten tegen uitschakeling.

Ondanks nederlagen tegen Chinese Taipei en Zuid-Korea heeft Australië namelijk ook nog altijd kans op een plaats iin de volgende ronde. “We leven nog en we doen nog steeds mee”, liet manager Jon Deeble na afloop van de 0-6 verloren wedstrijd tegen Zuid-Korea weten. “We moeten nu hopen dat Zuid-Korea wint van Chinese Taipei. Wij zullen tegen Nederland veel punten moeten scoren en geen enkel punt toe moeten staan. Zo simpel is dat.”

Beslist

Oranje moet morgen, om 05.30 uur Nederlandse tijd, winnen van Australië om zicht te houden op de tweede ronde. Later op de dag wordt poule B beslist met een wedstrijd tussen koploper Chinese Taipei en Zuid-Korea. Om de winst in de wacht te kunnen slepen, wordt pitcher Rob Cordemans naar de heuvel gestuurd.

De pitcher van L&D Amsterdam werd afgelopen seizoen Beste werper en Meest Waardevolle Speler in de Nederlandse hoofdklasse. Cordemans, die in 2011 bovendien winnend werper werd in de gewonnen WK-finale, sloot zijn hoofdklasseseizoen af met een verdiende puntengemiddelde van 0.22. Hij kwam tot 94 keer drie slag in twaalf wedstrijden. In Taichung neemt morgen nog een andere pitcher uit de hoofdklasse plaats op de heuvel. Voor Australië start namelijk Dushan Ruzic de wedstrijd. Hij kwam afgelopen seizoen voor DOOR Neptunus in 23 wedstrijden uit en kwam daarin tot 47 strikeouts en een verdiende puntengemiddelde van 2.68. Daarmee was hij de op twaalf na beste pitcher uit de hoofdklasse.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page