Nederland eindigt als tweede

Nederland is in poule B van de World Baseball Classic als tweede geëindigd. Daardoor neemt Oranje het vrijdag in de tweede ronde als eerste op tegen de poulewinnaar van poule A. De tegenstander hierin wordt de winnaar van de wedstrijd tussen Cuba en Japan. Deze wedstrijd wordt morgen gespeeld.

Na Cuba, Japan en Nederland plaatste Chinese Taipei zich vanmiddag als vierde en laatste ploeg voor Poule 1 van de tweede ronde. De gastheer legde vandaag, ondanks een nederlaag in de wedstrijd tegen Zuid-Korea, beslag op de poulewinst. Daarmee verwezen de Taiwanese honkballers Nederland naar de tweede plaats.

Gastheer Chinese Taipei ging in het Intercontinental Stadium lange tijd met 0-2 aan de leiding en leek zijn ongeslagen status op dit toernooi in stand te houden. In de achtste inning sloeg Zuid-Korea echter toe. Mede door een tweepuntenhomerun keerde de Zuid-Koreaanse ploeg de 0-2 achterstand om in een 3-2 overwinning. Ondanks de nederlaag van vandaag is Chinese Taipei nu wel poulewinaar. Niettemin was de Taiwanese manager na afloop teleurgesteld. “Ik wacht al enkele jaren op een overwinning op Zuid-Korea”, aldus Chang-Heng Hsieh. “Onze taak is nu nog niet volbracht. Ik hoop echt dat we snel weer een kans krijgen om tegen Zuid-Korea te spelen. De afgelopen jaren hebben we niet van dit team kunnen winnen. Maar we hebben uit deze wedstrijd nu een les geleerd en zullen in de toekomst onze best doen om wel te winnen.”

Slachtoffer

Zuid-Korea is het slachtoffer geworden in de poule des doods. De Zuid-Koreanen wonnen evenals Chinese Taipei en Nederland twee wedstrijden, maar zijn door het onderlinge resultaat alsnog uitgeschakeld. Vorig jaar was Zuid-Korea nog verliezend finalist. Ook Australië kan zijn koffers pakken voor de reis terug naar huis.

Door de tweede plaats in poule B treft Nederland nu de poulewinnaar van poule A. Wie dit wordt, wordt morgen om 11.00 uur Nederlandse tijd uitgemaakt in de wedstrijd tussen Cuba en titelverdediger Japan. De tegenstander is ook bepalend voor het tijdstip van de wedstrijd. Als Nederland tegen Japan speelt, start de wedstrijd om 11.00 uur (Nederlandse tijd). Als Cuba de tegenstander wordt, begint Oranje vrijdag al om 04.00 uur (Nederlandse tijd) aan de tweede ronde.
Bij winst op vrijdag vervolgt Nederland het toernooi zondag om 11.00 uur met een tweede wedstrijd. De winnaar van dat duel plaatst zich voor de halve finales. Bij verlies op vrijdag moet de formatie van Hensley Meulens op zaterdag om 11.00 uur (Nederlandse tijd) weer aan de bak voor de herkansingswedstrijd.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page