Oranje karavaan naar Japan

De Nederlandse honkballers stapten op zaterdag 9 februari op het vliegtuig. Die reis bracht Oranje in eerste instantie naar Arizona in de Verenigde Staten. Dinsdagnacht 19 februari werd de reis voortgezet naar Taichung in Taiwan. Aan die reis is voorlopig nog geen einde gekomen. Morgenochtend vliegt Oranje door naar Japan.

Van Amsterdam, via Arizona en Taichung naar Tokio. Morgenochtend (02.00 uur Nederlandse tijd) stappen de Nederlandse honkballers andermaal op het vliegtuig. Nu met een speciale teamcharter voor de drie en een half uur durende vlucht naar Tokio. Daar meldt de formatie van manager Hensley Meulens zich voor de tweede ronde van de World Baseball Classic. Chinese Taipei vertrekt met een eigen teamcharter drie kwartier later vanaf de luchthaven in Taipei.

Weinig tijd om te rusten is er niet voor de Oranje karavaan. Nog geen vijf uur na aankomst in de Japanse hoofdstad wordt direct getraind. Om 18.00 uur lokale tijd wordt een slagtraining gehouden op het kunstgras van het Tokyo Dome. De training duurt anderhalf uur, waarna het de buurt is voor de Taiwanese nationale ploeg. Donderdag volgt een tweede training, dan van 12.00 tot 13.30 uur. Vrijdag vervolgt Nederland het toernooi met zijn vierde wedstrijd.

Ook die wedstrijden vinden plaats in het Tokyo Dome, in hartje Tokio. Het stadion werd geopend op 17 maart 1988 en was het eerste overdekte stadion in Japan. Tijdens het reguliere seizoen is Tokyo Dome de thuishaven van Yomiuri Giants, dat uitkomt in de Nippon Professional Baseball (NPB) Central League. Het is de derde keer dat het stadion gastheer is voor wedstrijden van de World Baseball Classic. In 2006 en 2009 werden de twaalf wedstrijden in totaal door meer dan 270.00 toeschouwers bezocht. Het stadion biedt plaats aan 55.000 toeschouwers.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page