Cuba volgende tegenstander Nederland

Cuba wordt de eerste tegenstander van Nederland in de tweede ronde. De Cubaanse ploeg, die in 2011 de finale van het wereldkampioenschap verloor van Nederland, versloeg vandaag Japan met 6-3 om de poulewinst in poule A te grijpen. Zowel in 2006 (finale) als 2009 (tweede ronde) werd Cuba nog uitgeschakeld door Japan.

Het was zodoende ook de eerste keer dat Cuba op de World Baseball Classic wist te winnen van Japan. De wijze waarop dat vandaag in Fukuoka Dome gebeurde, was opmerkelijk. De Japanse slagmannen kwamen er nauwelijks aan te pas. In combinatie met solide defensie en homeruns van Yasmany Tomas (derde inning) en Alfredo Despaigne (achtste inning) stond na acht innings een 6-0 voorsprong op het scorebord.

Lange tijd hield reliever Norberto Gonzalez de slagploeg van Japan op de nul. Hij begon de negende inning ook met een uit, maar werd vervolgens door manager Victor Mesa gewisseld. Dat luidde de eerste problemen voor Cuba in. Mesa moest drie verschillende pitchers naar de heuvel sturen om Japan te bedwingen. Uiteindelijk kon de gastheer driemaal scoren en kreeg het zelfs het winnende punt in het slagperk. Niettemin wist Cuba zijn voorsprong vast te houden en de winst met 6-3 te bezegelen.

Gevoelige tik

Daarmee heeft Cuba niet alleen titelverdediger Japan een gevoelige tik uitgedeeld, maar zich bovendien geplaatst als poulewinnaar voor de tweede ronde. Daarin wacht vrijdag wereldkampioen Nederland. Het wordt de tweede keer in korte tijd dat Nederland en Cuba tegenover elkaar staan. Zondag 24 februari speelden beide teams een oefenwedstrijd in het Taiwanese Taichung. Diegomar Markwell gooide daarin vijf innings waarin hij slechts vier honkslagen toestond. Uiteindelijk won Nederland het duel met 5-0 en verdiende Markwell de rol van startend pitcher in de eerste wedstrijd van de World Baseball Classic. Het is de verwachting dat de pitcher van DOOR Neptunus ook vrijdag de startend pitcher voor Oranje wordt.

De wedstrijd tussen Cuba en Nederland begint om 12.00 uur in Tokyo Dome. De wedstrijd begint daarmee om 04.00 uur Nederlands tijd. Later op de dag wordt om 11.00 uur Nederlandse tijd de wedstrijd gespeeld tussen Chinese Taipei en Japan.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page