Nederland treft zondag Japan

Om een directe toegangsbewijs te verdienen tot de finalepoule, moet Nederland het aankomende zondag opnemen tegen Japan. De titelverdediger ontsnapte vanmiddag in het Tokyo Dome in de verlenging aan een nederlaag tegen Chinese Taipei. Japan won uiteindelijk in de tiende inning met 3-4. Bij de wedstrijd waren de Nederlandse internationals aandachtige toeschouwers.

Nadat de Japanse ploeg woensdag al moest buigen tegen Cuba, moest de titelverdediger vandaag alle zeilen bijzetten tegen Chinese Taipei. Dat gebeurde in een kolkende en uitverkochte Tokyo Dome, die in de achtste inning bijna ontplofte toen Japan een 2-0 achterstand weg wist te werken. Tot die tijd waren de Japanse honkballers, die in 2006 en 2009 nog winnaar waren van de World Baseball Classic, er nauwelijks aan te pas gekomen.

Vanaf dat moment was de wedstrijd volledig opengebroken. Chinese Taipei antwoordde met een tegenpunt in de gelijkmakende achtste inning, waarna Japan in de negende inning een verlenging afdwong. Uiteindelijk werd de wedstrijd na ruim vier uur en drie kwartier spelen beslist. Ryoji Aikawa opende de tiende inning met een honkslag, waarna pinch-runner Nobuhiro Matsuda het winnende punt kon scoren op een opofferinggslag van Sho Nakata. Chinese Taipei kreeg de gelijkmaker hierna nog wel op het tweede honk, maar kon een elfde inning niet meer uit het vuur slepen.
Voor Japan stonden zeven pitchers samen elf honkslagen toe. De zeven pitchers van Chinese Taipei kregen dertien honkslagen tegen.

Halve finales

Titelverdediger Japan wordt door deze overwinning nu aankomende zondag om 11.00 uur (Nederlandse tijd) de tegenstander van het Nederlands team. De winnaar kan zijn tickets naar San Francisco boeken voor de halve finales. De verliezer krijgt een herkansing op maandag 11.00 uur Nederlandse tijd. Dan is de winnaar uit de wedstrijd van zaterdag tussen Cuba en Chinese Taipei de tegenstander. Deze wedstrijd staat voor morgenochtend (11.00 uur Nederlandse tijd) op het programma. De verliezer van dit duel is uitgeschakeld.

Volgens de rotatie van de Nederlandse ploeg krijgt de Japanse slagploeg aankomende zondag Tom Stuifbergen tegenover zich. De profpitcher van Minnesota Twins had eerder dit toernooi last van zijn enkel. Het kan daarom ook zijn dat manager Hensley Meulens voor het duel tegen Japan zijn rotatie aanpast en Rob Cordemans als startend pitcher richting de heuvel stuurt. De Nederlandse honkballers, die vanmiddag de wedstrijd tussen Chinese Taipei en Japan bijwoonden, konden alvast de sfeer proeven en met eigen ogen zien wat hun zondag te wachten staat als hoogstwaarschijnlijk het Tokyo Dome andermaal is volgepakt met uitzinnige Japanse fans.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page