Eerste wedstrijden voor Gregorius

Het herstel van Mariekson Gregorius lijkt vooralsnog voorspoedig te verlopen. De in Amsterdam geboren profhonkballer kreeg half februari absolute rust voorgeschreven, nadat hij last had gekregen van zijn rechterelleboog. Afgelopen donderdag kon Gregorius zijn debuut maken voor Arizona Diamondbacks.

Direct nadat in februari bekend was geworden dat Gregorius last had gekregen van zijn elleboog, maakte manager Kirk Gibson duidelijk dat een rol binnen de hoofdmacht van Arizona Diamondbacks bij de start van het nieuwe seizoen voor Gregorius niet meer aan de orde was. Daarmee wilde de Amerikaanse profclub Gregorius alle rust geven om volledig te kunnen herstellen.

Dat lijkt inmiddels voorspoedig te verlopen. Vorig weekeinde kon Gregorius voor de eerste keer sinds hij de blessure opliep weer op het veld gooien. De komende dagen bouwt hij zijn herstel aan zijn elleboog tijdens trainingen verder op. Hij kreeg zelfs al de kans om wedstrijdritme op te doen in de Cactus League. Donderdag maakte Gregorius voor Arizona Diamondbacks zijn debuut tijdens Spring Training. Als aangewezen slagman en de nummer negen in de slagvolgorde kwam de Nederlandse international in de wedstrijd tegen Milwaukee Brewers tot één honkslag in vier slagbeurten.

Tegenslag

Twee dagen later volgde zijn tweede wedstrijd. In het duel met Chicago White Sox werd Gregorius in de zevende inning ingezet als pinch-hitter. Met een loper op het derde honk sloeg hij een opofferingsslag in het linksveld om daarmee de voorsprong voor zijn ploeg uit te breiden van 10-9 naar de 11-9 eindstand. Zoals het er nu naar uitziet, is Gregorius op tijd fit om met het Triple A-team Reno Aces het seizoen te beginnen.

Ook pitcher Kenley Jansen kreeg met tegenslag te maken. De closer van Los Angeles Dodgers, die in oktober aan zijn hart was geopereerd, moest maandag 18 februari worden geopereerd aan een ingegroeide teennagel. Jansen lijkt inmiddels van beide blessures te zijn hersteld. Met Los Angeles Dodgers nam hij onlangs deel aan een oefenwedstrijd tegen de nationale ploeg van Mexico, dat zich voorbereidde op de World Baseball Classic. Jansen gooide daarin een puntloze inning met twee strikeouts. Gisteren speelde hij ook zijn tweede wedstrijd voor Los Angeles Dodgers tijdens Spring Training. In het duel tegen Seattle Mariners kwam Jansen in de vijfde inning tot één keer drie slag en eenmaal vier wijd.

World Baseball Classic

Zowel Gregorius als Jansen hadden in verband met hun blessures de World Baseball Classic aan zich voorbij moeten laten gaan. Pitcher Jair Jurrjens (Baltimore Orioles) en korte stop Jurickson Profar (Texas Rangers) bedankten voor Oranje om zich volledig te kunnen richten op Spring Training. Beide honkballers van Curaçao hopen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een plek in de hoofdmacht af te dwingen. Zodoende kon Profar inmiddels al veertien Spring Training-wedstrijden spelen. Daarin kwam de Curaçaose korte stop tot vijf honkslagen (.172), vijf gescoorde punten en drie binnengeslagen punten.

Jurrjens worstelt nog altijd met zijn vorm. Voor Baltimore Orioles speelde hij 5 2/3 inning in drie wedstrijden. Hij kwam daarin tot twee strikeouts, zes vrije lopen en negen honkslagen tegen. In zijn laatste wedstrijd, dinsdag tegen Toronto Blue Jays, kwam de pitcher van Curaçao in 2 2/3 inning als reliever tot twee keer drie slag en twee keer vier wijd. Hij kreeg vijf hits en drie punten tegen. Zijn verdiende puntengemiddelde staat momenteel op 9.53.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page