Morgen meer duidelijkheid over blessures

Pas morgen verwacht manager Hensley Meulens meer duidelijkheid te hebben over de blessures en inzetbaarheid van zijn spelers Wladimir Balentien en Yurendell de Caster. Beide internationals vielen vandaag uit in de wedstrijd tegen Cuba.

Washington Nationals-speler Roger Bernadina werd vandaag al de hele wedstrijd aan de kant gehouden. De honkballer uit Den Haag was in de wedstrijd tegen Japan geraakt door een pitch en liep daarbij een kneuzing aan zijn pols op. Hij was vandaag voor de wedstrijd tegen Cuba wel inzetbaar als pinch-runner of pinch-hitter. Maar uiteindelijk besloot de technische leiding geen risico te nemen en bleef Bernadina de volle negen innings op de bank.

Tijdens de wedstrijd werd Hensley Meulens geconfronteerd met nog eens twee uitvallende spelers. In de eerste inning blesseerde Wladimir Balentien zich op weg naar het tweede honk. Hij kon de slagbeurt nog wel afmaken, maar keerde de volgende Nederlandse slagbeurt niet meer terug in het veld. “Ik weet niet of hij morgen beschikbaar is om te spelen”, liet Meulens weten. “Hij heeft een blessure opgelopen aan zijn lies in zijn linkerbeen. We zullen de behandeling van vanavond en morgen af moeten wachten en kijken of hij klaar is om weer te spelen.”

Geen risico

De kans is groot dat de technische staf geen risico gaat nemen met de Homerung King uit de Japanse competitie. Meulens: “Vaak is het zo dat je bij beenblessures wel enkele dagen rust moet nemen. We zullen nu niet zijn seizoen in gevaar brengen. En al helemaal geen risico nemen zo vlak voor de halve finales. Het ligt nu in de handen van onze medische staf. Zij moeten beslissen wanneer hij weer de trainingen kan hervatten.”

Bij Yurendell de Caster zag het er een stuk minder hoopgevend uit. De derde honkman van Nederland bleseerde zich in de vijfde inning lelijk. Nadat hij het eerste honk had bereikt, liet De Caster zich vallen op het gras en moest hij uiteindelijk per brancard het veld worden afgevoerd. “Ook hij zal eerst moeten worden onderzocht om te kijken wat er aan de hand is.” Die onderzoeken staan voor morgenochtend gepland. Bij De Caster lijkt het te gaan om een blessure aan de hiel van zijn linkervoet.
Na afloop van de gewonnen wedstrijd werd De Caster overigens door de medische staf het veld opgetild, zodat hij alsnog met zijn ploeggenoten kon deelnemen aan de feestvreugde in het Tokyo Dome.

Jurickson Profar

Mocht één van de spelers de World Baseball Classic niet af kunnen maken, dan heeft Nederland de mogelijkheid om voor de halve finale verse spelers in te laten vliegen. Texas Rangers-speler Jurickson Profar heeft inmiddels te kennen gegeven open te staan voor deelname aan de halve finales. De korte stop van Curaçao maakte deel uit van de voorlopige Nederlandse selectie, maar meldde zich vlak voor de start van de World Baseball Classic af om zich volledig te kunnen richten op Spring Training.

De eerstvolgende wedstrijd voor Nederland staat alweer voor morgen op het programma. Om 11.00 uur Nederlandse tijd speelt Nederland tegen Japan om de eerste plaats in de tweede ronde. Meulens stuurt voor dit duel Corendon Kinheim-pitcher David Bergman naar de heuvel. Japan start met de linkshandige pitcher Kenji Otonari. Hij was in de eerste ronde nog de verliezend pitcher voor Japan in de wedstrijd tegen Cuba. Otonari kreeg twee honkslagen en één verdiend punt tegen in drie innings. Dat punt werd gescoord na een solohomerun van Yasmani Tomás. Cuba won het duel uiteindelijk met 6-3.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page