Simmons: ‘Ik wilde mijn team niet laten zitten’

In het Tokyo Dome was vanavond Major Leaguer Andrelton Simmons de gevierde man bij de Nederlandse ploeg. Hij sloeg drie punten binnen en bracht met een daverende homerun zijn ploeg in de achtste inning terug in de wedstrijd. “Ik had het gevoel dat ik mijn team op sleeptouw moest nemen”, aldus Simmons na afloop van de wedstrijd.

In de beslissende wedstrijd van poule 1 tussen Nederland en Cuba produceerde Oranje twaalf honkslagen. Drie daarvan waren van Curt Smith (3 uit 5) en twee van Andruw Jones (2 uit 4) en Andrelton Simmons (2 uit 4). Wladimir Balentien (1 uit 1), Xander Bogaerts (1 uit 2), Jonathan Schoop (1 uit 3), Yurendell de Caster (1 uit 3) en Randolph Oduber (1 uit 4) lieten ook aanvallend van zich horen.

De belangrijkste honkslag werd echter in de achtste inning geslagen. Bij een beslissend lijkende 4-6 achterstand voor Nederland sloeg Andrelton Simmons, met twee man uit, de bal het publiek in het buitenveld van het Tokyo Dome in. Doordat even daarvoor Kalian Sams met vier wijd op de honken was gekomen, maakte Simmons het met zijn homerun in één keer weer gelijk.

Belangrijk

Slechts negen homeruns had de speler van Atlanta Braves in 286 profwedstrijden geslagen. Maar geen één was zo belangrijk als die van vandaag. In de Japanse avond leidde hij zijn team terug in de wedstrijd en stelde hij Andruw Jones in de gelegenheid om een inning later het winnende punt te scoren. “Wat een geweldige speler”, becomplimenteerde manager Hensley Meulens zijn korte stop na afloop van de wedstrijd. “Hij zal een hele goede speler worden voor een hele lange tijd. Vanavond was hij heel belangrijk voor ons. En daarom hebben wij gewonnen van Cuba.”

“Ik was er alleen mee bezig om mijn team niet te laten zitten”, blikt Simmons terug op zijn belangrijke homerun. “We hadden al te maken gekregen met een paar blessures en ik had het gevoel dat ik het team op sleeptouw moest nemen.” Niet lang daarna joeg de speler van Atlanta Braves één van de ballen van de tot dan toe vrijwel onbespeelbare Norberto González de tribunes in. Simmons: “De pitcher gooide een bal, die ik niet kon missen. Het was een geweldig gevoel om de wedstrijd weer in evenwicht te brengen.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page