Drietal niet in actie tegen Japan

Roger Bernadina, Wladimir Balentien en Yurendell de Caster ontbreken vandaag definitief in de opstelling van het Nederlands team voor de wedstrijd tegen Japan. In deze laatste wedstrijd spelen Nederland en Japan in het Tokyo Dome om de eerste plaats in poule 1. Na afloop van het duel reist Oranje door naar Phoenix voor de voorbereiding op de halve finales van de World Baseball Classic.

Het drietal liep blessures op in de wedstrijden tegen Japan en Cuba. Bernadina miste daardoor gisteren al het duel tegen de Cubaanse nationale ploeg. In die wedstrijden vielen ook Wladimir Balentien en Yurendell de Caster uit met blessures.

Vooralsnog ziet het er voor deze drie spelers hoopgevend uit. Niettemin blijft de technische staf voorzichtig met zijn spelers. Vanochtend werden Balentien en De Caster in het ziekenhuis in Tokio onderzocht. Daar bleek dat Balentien een verrekking heeft opgelopen in de lies van zijn linkerbeen. “De klachten van Wladimir moeten verminderen en niet verergeren”, constateerde manager Hensley Meulens voorafgaand aan de wedstrijd tegen Japan. “Ik ga er vanuit dat hij in de halve finales kan spelen.”

Genezing

De Caster heeft een verrekking opgelopen aan de peesplaat van zijn linkervoet. Hij moest gisteren in de vijfde inning van het duel tegen Cuba per brancard van het veld worden gedragen. De Caster moet twee dagen rust houden. Hij zal daarin worden behandeld aan zijn kwetsuur. Donderdag hervat de profhonkballer de looptraining. Meulens: “We moeten afwachten hoe de genezing zich ontwikkelt.”

Ook Bernadina wordt vandaag aan de kant gehouden. Hij zal waarschijnlijk aan het eind van de week weer in actie komen als Nederland zich door middel van twee oefenwedstrijden gaat voorbereiden op de halve finales. De posities van Bernadina (midveld) Balentien (rechtsveld) worden ingenomen door respectievelijk Randolph Oduber en opnieuw Hainley Statia. Xander Bogaerts start op het derde honk. Meulens heeft het restant van zijn selectie ongewijzigd gelaten. De wedstrijd tegen Japan begint om 11.00 uur Nederlandse tijd. Voor Nederland is Corendon Kinheim-pitcher David Bergman de startend werper.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page