Rustdag voor honkballers in Phoenix

Manager Hensley Meulens heeft bij aankomst in Phoenix (Arizona) besloten de training van vanmiddag af te gelasten. In plaats daarvan heeft hij zijn spelers een dag vrijaf gegeven om te wennen aan de lange reis en het tijdsverschil. Morgen hervat Oranje de voorbereiding met een oefenwedstrijd tegen San Diego Padres.

Op het Peoria Sports Complex krijgt morgen startend pitcher Diegomar Markwell als eerste de bal. Markwell leidt de Nederlandse ploeg dit toernooi in overwinningen (2), verdiende puntengemiddelde ((0.90) en aantal gegooide innings (10). San Diego Padres start met de 33-jarige linkshandige pitcher Eric Stults. Hij speelde zes seizoenen in de Major League voor Los Angeles Dodgers, Colorado Rockies, Chicago White Sox en San Diego Padres. Daarin kwam hij tot zestien zeges en dertien nederlagen.

Voor de hoofdmacht van San Diego Padres is het morgen de enige wedstrijd van de dag. Vrijdagavond speelt Nederland tegen een selectie van spelers uit de organisatie van Seattle Mariners. Een ander team van Seattle Mariners neemt vrijdag in de Cactus League deel aan de wedstrijd tegen Los Angeles Angels. Ook Japan verblijft momenteel in Phoenix. De Japanse honkballers spelen morgen tegen San Francisco Giants en een dag later tegen Chicago Cubs.

Records

De Nederlandse ploeg behaalde tot dusver twee records. Nadat in de eerste wedstrijd uit de tweede ronde tegen Cuba Oranje met vijf dubbelspelen het World Baseball Classic-record van Zuid-Korea uit 2009 evenaarde, bracht buitenvelder Randolph Oduber in de tweede wedstrijd tegen Cuba ook een record op zijn naam. In dat duel wist hij driemaal een honk te stelen. Hij deed dat tweemaal in de vierde en één keer in de zesde inning. Tot aan dit toernooi wist nog geen enkele speler dat in één wedstrijd te presteren.

In zijn eerste zeven wedstrijden kwamen de Nederlandse honkballers tot een slaggemiddelde van .274. Daarmee bezet het team de negende plaats in het slagklassement op de World Baseball Classic. Andrelton Simmons leidt Oranje in slagbeurten (27), gescoorde punten (9, hoogste van dit toernooi) en honkslagen (10). Samen met Jonathan Schoop sloeg hij de meeste homeruns (2) en heeft hij de meeste binnengeslagen punten (6). Daarnaast sloeg hij, evenals Kalian Sams, de meeste tweehonkslagen (3). Het hoogste slaggemiddelde van het team is momenteel in handen van Curt Smith (.375). De pitchers hebben op dit moment samen een verdiende puntengemiddelde van 5.64. Daarmee is Nederland deze WBC de elfde in het klassement. Nederland heeft van alle deelnemers tot dusver de meeste vrije lopen (22) en homeruns (12) toegestaan.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page