Profar toegevoegd aan WBC-selectie

De Curaçaose korte stop Jurickson Profar voegt zich vandaag bij de Nederlandse selectie in Phoenix. Oranje bereidt zich momenteel op het Peoria Sports Complex voor op de halve finales van de World Baseball Classic. De twintigjarige Profar vervangt bij Oranje de geblesseerde Yurendell de Caster.

Profar maakte al deel uit van de voorlopige selectie van het Nederlands team, maar bleef uiteindelijk bij zijn Amerikaanse club in het Spring Training-kamp om meer kans te maken op een plek in de Major League bij de start van het seizoen. Afgelopen maandag liep Yurendell de Caster in de wedstrijd uit de tweede ronde van de World Baseball Classic tegen Cuba echter een blesssure op aan de peesplaat van zijn linkervoet. Medisch onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat De Caster voor de halve finales niet meer inzetbaar is.

Volgens de regels van de World Baseball Classic mag een team in dat geval zijn speler vervangen voor een andere speler uit de voorlopige selectie. Hierdoor is nu alsnog Profar bereid gevonden om zich bij het Nederlands honkbalteam aan te sluiten. Eerder deze week had Profar al aangegeven mee te willen spelen als hij die kans zou krijgen. Profar nam de afgelopen weken met Texas Rangers deel aan Spring Training. Hij kwam tot dusver uit in zestien wedstrijden. Daarin sloeg de korte stop acht honkslagen (.222) met vijf gescoorde en vijf binnengeslagen punten. Hij leidt zijn team in slagbeurten.

Profar wordt gezien als één van de grootste talenten in het Amerikaanse profhonkbal. Vorig jaar kwam hij uit voor het Double A-team van Texas Rangers, maar werd hij in het slot van de competitie al opgeroepen voor de hoofdmacht. Tijdens zijn debuut in de Major League op 2 september sloeg hij in zijn eerste slagbeurt van de wedstrijd tegen Cleveland Indians al direct een homerun. Uiteindelijk speelde Profar negen wedstrijden in de Majors met een slaggemiddelde van .176 en negen binnengeslagen punten.

Profar kwam nog niet eerder uit voor het Nederlands honkbalteam.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page