Venezolaanse spelers helpen Meulens

Bondscoach Hensley Meulens heeft in de voorbereiding op de halve finales van de World Baseball Classic de hulp ingeroepen van Marco Scutaro en Pablo Sandoval, twee Venezolaanse honkballers van San Francisco Giants. Zij speelden vorige week vrijdag tegen de Dominicaanse Republiek en Puerto Rico, de mogelijke volgende tegenstanders van de Nederlandse honkbalploeg.

Direct na aankomst in Phoenix voor het trainingskamp van Oranje reisde Hensley Meulens gisteren af naar het zestig kilometer verderop gelegen trainingskamp van San Francisco Giants, het team waarvan hij in het reguliere seizoen de hitting-coach is. In Scottsdale sprak Meulens met Marco Scutaro en Pablo Sandoval over de mogelijk volgende tegenstander van Oranje. Vrijdag gingen zij met de nationale ploeg van Venezuela met 9-3 onderuit tegen de sterrenselectie uit de Dominicaanse Republiek. Een dag later werd met 3-6 ook verloren van Puerto Rico.

Venezuela speelde in de eerste ronde van de World Baseball Classic drie wedstrijden. In het Hiram Bithorn Stadium in San Juan (Puerto Rico) werd na de twee nederlagen wel met 11-6 gewonnen van Spanje. Die ene overwinning was voor Venezuela niet voldoende om zich te plaatsen voor de tweede ronde, waarna Scutaro en Sandoval zich weer meldden bij het Spring Training-kamp van San Francisco Giants. De Dominicaanse Republiek en Puerto Rico maken de komende dagen samen met de Verenigde Staten uit welke twee teams zich bij Nederland en Japan voegen in de halve finales.

Tweede honkman Marco Scutaro begint dit jaar voor San Francisco Giants aan zijn twaalfde seizoen in de Major League. Vorig jaar kwam hij over van Colorado Rockies. Derde honkman Pablo Sandoval speelde sinds zijn debuut in de Majors vijf seizoenen bij San Francisco Giants.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page