Curt Smith naar Minnesota Twins

De goede prestaties van Curt Smith zijn niet onopgemerkt gebleven. De eerste honkman van het Nederlands team, momenteel tijdens de World Baseball Classic de beste slagman van Oranje, heeft gisteren een profcontract getekend bij Minnesota Twins.

Na afloop van de World Baseball Classic kan Curt Smith zich nu, samen met zijn ploeggenoten Shairon Martis en Tom Stuifbergen, melden bij het Spring Training-kamp van Minnesota Twins in Fort Myers (Florida).

De Nederlandse international begint daarmee komende maand aan zijn zesde seizoen als profhonkballer. Eerder kwam Smith tussen 2008 en 2010 uit voor St. Louis Cardinals. Daar bereikte hij het Double A-niveau. In 2011 kwam hij één seizoen uit voor Lincoln Saltdogs in één van de onafhankelijke Amerikaanse profcompetities.
Minnesota Twins wordt daarmee de vierde profclub voor Smith. Bij deze organisatie heeft hij een eenjarig contract getekend. De kans is groot dat Smith bij deze organisatie start in het Double A-team New Britain Rock Cats.

In 2011 werd Smith na afloop van het door Nederland gewonnen wereldkampioenschap in Panama uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van het toernooi. Dat leverde hem toen al een profcontract op bij Miami Marlins. Ook nu is de eerste honkman van Oranje op dreef. Hij speelde alle zeven wedstrijden voor het Nederlands team en leidt zijn ploeg met een slaggemiddelde van .375. Hij sloeg één homerun en heeft tot dusver vier binnengeslagen punten.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page